ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια ναυπηγεία κατέχουν το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών παγκοσμίως

Ποια ναυπηγεία κατέχουν το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών παγκοσμίως - Κεντρική Εικόνα

Πρόσφατη έρευνα από το Λονδίνο, έδειξε ότι τα ναυπηγεία με το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών ανάμεσα σε όλα τα παγκόσμια ναυπηγεία, καθώς είχαν εξασφαλίσει μεγάλο όγκο παραγγελιών πριν να ξεκινήσει η πτώση της ζήτησης των ναυπηγήσεων, δεν είναι άλλα από τα αυτΆ της Ν. Κορέας.

Συγκεκριμένα τα ναυπηγεία με το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών εμφανίζονται να είναι:

- Το Hyundai Heavy Industries Co. (HHI) Ulsan με 84 πλοία

- Το Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. (DSME) Okpo, με 79 πλοία και

- Το Samsung Heavy Industries Geoje με 54 πλοία

Αμέσως μετά από τα τρία κορυφαία ναυπηγεία της Ν. Κορεάς ακολουθούν σημαντικά ναυπηγεία μιας ακόμη ασιατικής χώρας, της Κίνας, το ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ στην πέμπτη θέση ακολουθεί το Jiangsu New Yangzi Shipbuilding.

Οι εμπλεκόμενοι στη βιομηχανία ανέφεραν ότι τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας επίσης εμφάνισαν το μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών στα τέλη του 2016.

Σχετικά με την ανάγκη εξασφάλισης νέων παραγγελιών, η HHI ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κέρδισε μια παραγγελία 220 εκατομμυρίων δολαρίων για τρεις εταιρείες υγροποιημένου αερίου πετρελαίου από το Κουβέιτ με τη Samsung Heavy.

Επιπλέον σύμβαση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή πλωτής πλατφόρμας αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου προχωράει στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τέλος, η DSME δήλωσε ότι εργάζεται για μια συμφωνία που θα σφραγίσει μια βασική σύμβαση τις ερχόμενες εβδομάδες που μπορεί να αυξήσει το φόρτο εργασίας της.

Πηγή: www.naftikachronika.gr