ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το νέο «look» του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες στον Αστέρα Βουλιαγμένης - Κεντρική Εικόνα

Δύο εντελώς ανακαινισμένα ξενοδοχεία στο Μικρό Καβούρι, με 300 δωμάτια και σουίτες, με τη σφραγίδα της Four Seasons, εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, spa, αναβαθμισμένο ελικοδρόμιο, πάρκο αναψυχής και μια πολυτελή μαρίνα, είναι η εικόνα που θα αντικρύσει σε έξι μήνες από σήμερα ο επισκέπτης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Τα έργα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ξεκινούν άμεσα από τους Αραβες και Τούρκους επενδυτές, με στόχο να προλάβουν τη νέα θερινή περίοδο, μετά και την προ ημερών έγκριση στις αρχιτεκτονικές μελέτες του επενδυτικού σχεδίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτετονικής (ΚΕΣΑ) του ΥΠΕΝ.

Οι μελέτες αφορούν τροποποιήσεις όψεων και εργασίες ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού υφιστάμενων κτιρίων (μεταξύ άλλων των ξενοδοχείων Αρίων (14.339 τ.μ.) και Ναυσικά (18.950 τ.μ.), προσθήκες σε υφιστάμενα κτίρια, ανέγερση νέων κτιρίων, εργασίες περιβάλλοντος χώρου, φυτεύσεων και εσωτερικών δικτύων.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση σε ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου του Αστέρα Βουλιαγμένης, που υπεγράφη τον Ιανουάριο έπειτα από εισηγήση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστης Πέρκα.

Σε εκείνη περιγράφονταν δύο βασικές ζώνες, αυτή των ξενοδοχείων και τουριστικών εγκαταστάσεων, και εκείνη της κατοικίας, με συνολική δόμηση 56.500 τ.μ.

Στο βόρειο τμήμα, και δίπλα στη ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνος Ζωστήρος, παραμένουν οι σημερινές εγκαταστάσεις λουομένων, ενώ στο κέντρο αναβαθμίζονται τα 23 αυτόνομα bangalows συνολικής έκτασης 3.269 τμ, δημιουργούνται έργα υποδομών, διατηρούνται τα εστιατόρια "Club House Καμπανών", και "Bar 37", ενώ ανακαινίζονται πλήρως τα ξενοδοχεία Αρίων, και Ναυσικά, μαζί με τις συνοδές εγκαταστάσεις, δηλαδή spa, πισίνες, καταστήματα, γυμναστήρια, γραφεία, αίσθουσες συσκέψεων, κ.ο.κ. 

Στο νότιο τμήμα, προβλέπεται η κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου "Αφροδίτη", και η δημιουργία 13 υπεροπολυτελών κατοικιών, με μέγιστη δόμηση 15.000 τμ, ύψος έως 7,5 μέτρα, μαζί με κοινωφελή δίκτυα, αυτόνομο οδικό δίκτυο, και πράσινο στο 75% της μη καλυπτόμενης επιφάνειας. Πολλές από τις κατοικίες έχουν ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες προπωληθεί σε ιλιγγιώδεις τιμές σε πάμπλουτους Αραβες. Εκσυγχρονίζονται επίσης οι υποδομές, τα ηλεκτρομηχανολογικά, τα έργα πυρόσβεσης, και οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου και υγραερίου, κατεδαφίζεται το κτίριο "Εννέα Μούσες", ενώ ενοποιούνται οι δύο επιμέρους αρχαιολογικοί χώροι (ναός Απόλλωνα Ζωστήρα και πρωτοελλαδικός οικισμός).

Πηγή: www.in.gr