ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα με τον Αλέξη Τσίπρα

Χρέος και προσφυγικό στο επίκεντρο της συνάντησης Ομπάμα - Τσίπρα - Κεντρική Εικόνα

Στη Βαρσοβία βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

H υποδοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και γίνει τοπική ώρα στις 2μμ, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η τελετή υποδοχής τους. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα στις 3.30 αύριο το μεσημέρι στη Βαρσοβία, στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου του ΝΑΤΟ. 

Η συνάντηση προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, θα είναι διάρκειας μισής ώρας περίπου και η ατζέντα θα περιλαμβάνει το ελληνικό πρόγραμμα και χρέος, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη (Brexit), προσφυγικό, αλλά και θέματα περιφερειακής ασφάλειας. 

Τον τελευταίο ενάμισι μήνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η Σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου θα λάβει χώρα από τις 3.30μμ ως τις 6.30μμ και στις 7.20μμ οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα παρακολουθήσουν τιμητική υπερπτήση αεροσκαφών.

Η πρώτη ημέρα της Συνόδου θα ολοκληρωθεί με δείπνο εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο της Πολωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑΣτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ Γιούνκερ, Μογκερίνι, Τουσκ