ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία θα φύγει από την τελωνειακή ένωση μετά το Brexit, δηλώνει η Μέι

Μέι: Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις θα είναι ευπρόσδεκτες στη Βρετανία και μετά το Brexit - Κεντρική Εικόνα

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, για να συζητήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση, έγραψε σήμερα ο Ντέιβις στο Twitter.

«Σημαντικό επόμενο βήμα στην εργασία μας για να οικοδομήσουμε μια νέα εταιρική σχέση ΕΕ & Βρετανίας», έγραψε ο Ντέιβις.

Είναι η πρώτη φορά που θα συναντηθούν οι δύο άνδρες στο Λονδίνο για το Brexit, καθώς μέχρι τώρα οι συναντήσεις τους γίνονταν στις Βρυξέλλες. Ο Μπαρνιέ θα επισκεφθεί επίσης την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, η έδρα της οποίας εξακολουθεί να βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα πριν από την προβλεφθείσα μετακίνησή της στο Παρίσι. Ενδέχεται επίσης με αυτή την ευκαιρία να συναντηθεί και με τη Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε σήμερα πως η πρωθυπουργός έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την τελωνειακή ένωση μετά το Brexit.

«Η πρωθυπουργός έχει περιγράψει εκτενώς τη θέση ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η τελωνειακή ένωση και η ενιαία αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times αναφέρει πως η κυβέρνηση διερευνά κατά πόσον η Βρετανία μπορεί να επιτύχει μια συμφωνία με την οποία θα διατηρεί κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση μετά την αποχώρησή της από την ΕΕ.