ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέες κινήσεις στη σκακιέρα της... σακούλας - Τι προσφέρουν Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl

Νέες κινήσεις στη σκακιέρα της... σακούλας - Τι προσφέρουν Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl - Κεντρική Εικόνα

Τέλος εποχής για την πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών από αρκετά καταστήματα σούπερ μάρκετ. Κάποιες αλυσίδες αποφάσισαν να τις αποσύρουν εξ ολοκλήρου, άλλες προωθούν κυρίως τις πολλαπλών χρήσεων και γενική τάση είναι η αύξηση της τιμής της προσφερόμενης πλαστικής σακούλας από όλες τις αλυσίδες με τιμές που προεγγίζουν ακόμα και το 1 ευρώ!

Πρόσφατα η Lidl ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά την κλασική σακούλα που έδινε επί χρήμασι από χρόνια, με νέα που έχει διπλάσιο κόστος αλλά δεν βλάπτει το περιβάλλον. «Αυτές οι σακούλες μίας χρήσης δεν καλύπτουν πλέον τα κριτήρια της περιβαλλοντικής μας πολιτικής επειδή παράγονται αποκλειστικά από πρωτογενή υλικά και επιβαρύνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον, καθώς δεν διαλύονται εύκολα και προσθέτουν έτσι συνεχώς νέο επιβαρυντικό υλικό στο οικοσύστημα», εξηγεί σε σχετικό δελτίο τύπου. Η πλαστική σακούλα των 0,04 λεπτών αντικαθίσταται με νέα, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωμένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιμη και στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα σακούλα είναι ανθεκτικότερη από τις κοινές πλαστικές σακούλες μιας χρήσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλαπλές φορές.   «Με τη χρήση της συγκεκριμένης σακούλας οι καταναλωτές συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων αλλά και στη μείωση του CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) έως 40% σε σύγκριση με σακούλες μιας χρήσης από πρωτογενή υλικά», αναφέρεται στο δελτίο τύπου, όπου και διευκρινίζεται πως «όλα τα παραπάνω διαμορφώνουν το κόστος πώλησης της στα 0,08 λεπτά, σε αντίθεση με τις κοινές φθηνότερες πλαστικές σακούλες μιας χρήσης των 0,04 λεπτών». Οι καταναλωτές συνεχίζουν βέβαια να έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται από όλα τα καταστήματα Lidl και τα άλλα τρία είδη ανακυκλώσιμης σακούλας για πολλαπλές χρήσεις (στις τιμές των 0,12, 0,69 και 0,99 λεπτών) ακριβώς όπως έκαναν μέχρι σήμερα. 

Η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος είχει έγκαιρα προετοιμαστεί για το νέο νομικό πλαίσιο και πλέον προσφέρει σακούλες πολλαπλών χρήσεων των 10 λεπτών, οι οποίες είναι ανακυκλώσιμες. 

Αλλαγή πολιτικής στο θέμα της σακούλας δρομολόγησε και η Σκλαβενίτης. Σε κάθε ταμείο διατίθενται πλέον δύο είδη σακούλων. Μια απλή που πλέον χρεώνεται 4 λεπτά και μία πιο μεγάλη και πιο ανθεκτική η οποία κοστίζει 7 λεπτά.