ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μέρισμα-μαμούθ από τον ΟΤΕ

ΟΤΕ: Αύξηση 30,4% στα κέρδη εξαμήνου - Κεντρική Εικόνα

Ολοένα και περισσότερες εξελίξεις δείχνουν ότι το 2018 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανάκαμψης στον δυναμικό τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Τελευταία, ο ΟΤΕ, που οδήγησε την Παρασκευή την κούρσα στο Χρηματιστήριο, προανήγγειλε μέρισμα-μαμούθ για τους μετόχους, με ανακοίνωσή του.

Ο όμιλος ενημέρωσε ότι αλλάζει η πολιτική του στη διανομή μερισμάτων και την αγορά ίδιων μετοχών, που θα φτάνουν το 65% από 36% σήμερα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 22 Φεβρουαρίου, μαζί με τον απολογισμό του 2017. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια νέα πολιτική αμοιβών προς τους μετόχους μας.

Η δομή της νέας πολιτικής μάς προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία ώστε να συνδυάσουμε την ανάγκη για ανταμοιβή των μετόχων με τη διαφύλαξη της οικονομικής μας θέσης και την αδιάκοπη συνέχιση του φιλόδοξου επενδυτικού μας πλάνου», αναφέρει ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, και προσθέτει: «Η ανάπτυξη νέων δικτύων οπτικών ινών και κινητής νέας γενιάς ανοίγει τον δρόμο για το ψηφιακό μέλλον της χώρας».

Το μεγάλο στοίχημα πάντως είναι η διάθεση του 5% των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο και αναμένεται να πουληθεί μέσω ΤΑΙΠΕΔ μέσα στο 2018, χωρίς να προσδιορίζονται οι ημερομηνίες της διαδικασίας.