ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ για την ΕΛΒΑΛ σχεδιάζει ο όμιλος Viohalco

Viohalco: Την απόσχιση κλάδου αποφάσισε η θυγατρική Εtem Bulgaria - Κεντρική Εικόνα

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος σε συνδυασμό με το επιτυχημένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει έχουν δημιουργήσει ευνοϊκότερες συνθήκες για την ακόμα καλύτερη πορεία του στις επόμενες χρήσεις.

Από τις σημαντικότερες εξελίξεις είναι η ανάληψη του σημαντικού έργου του αγωγού TAP από τα Σωληνουργεία Κορίνθου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύμβαση που έχει αναλάβει ιστορικά ο όμιλος Viohalco και πρόκειται να υλοποιηθεί κατά τη διετία 2016-2017.

Φέτος αναμένεται αποφυγή ζημιών από την έντονη υποχώρηση των τιμών της πρώτης ύλης στον τομέα του χάλυβα (παλιά ΣΙΔΕΡΟΡ), που πέρυσι είχε προσεγγίσει τα 39 εκατ. ευρώ και πρόπερσι τα 14 εκατ. ευρώ. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι επενδύσεις στα εργοστάσια της Μαγνησίας και της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τη μείωση του λειτουργικού (ενεργειακού) κόστους.

Επίσης φέτος θα ολοκληρωθεί η επένδυση του ομίλου EΛΒΑΛ στο Ηνωμένο Βασίλειο (τομέας λιθογραφίας), που αύξησε την εκεί παραγωγική δυναμικότητα. Σήμερα, ολόκληρος ο όμιλος EΛΒΑΛ δουλεύει σε καθεστώς «full capacity» και μάλιστα για να υπάρξει σημαντική αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων εξετάζεται η υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος της τάξεως των 200-250 εκατ. ευρώ, που ίσως ξεκινήσει σύντομα. Στα θετικά επίσης συγκαταλέγεται και η συνεργασία της ΕΛΒΑΛ με τις περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και μάλιστα τώρα διεξάγονται συζητήσεις και για σύναψη συνεργασιών και με τις γαλλικές.