ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ο Ευ. Βενιζέλος απαντά στις δηλώσεις Π. Καμμένου για τον Χρ. Καλογρίτσα - Κεντρική Εικόνα

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του συμβούλου του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, Τζειμς Γκάλμπρέιθ, για το Σχέδιο Β δήλωσε μιλώντας στο Mega ότι «περάσαμε ξυστά από την κατάλυση των ελευθεριών, την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Συμπλήρωσε δε, ότι η προκλητική αφέλεια του κ. Γκαλμπρέιθ συναντά την πονηριά. Για τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλόγισε ευθύνες στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς, όπως είπε: «....ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα να οδηγηθούν τα πράγματα στα άκρα. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα. Με την ίδια ευκολία που τον έκανε υπουργό, με την ίδια ευκολία τον έβγαλε».

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την κατάθεση νόμου της κυβέρνησης για την απλή αναλογική, λέγοντας ότι η ψήφος στα 17 σημαίνει ότι αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και πολίτες 16 ετών, ρύθμιση που χρειάζεται απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών για να εφαρμοστεί.

Επίσης σχολίασε ως «δήθεν» την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που υποχρεώνει την αντιπολίτευση να αρνηθεί τώρα και να δώσει λύση μετά τις εκλογές, ώστε να μην εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξήγησε ακόμη ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο, ήταν επιλογή κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή του.

Για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Βενιζέλος τόνισε την «αντισυνταγματικότητα», εξηγώντας ότι η κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να παρακάμψει το ΕΣΡ, ούτε και να περιορίσει τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις, συμπληρώνοντας ότι κυβέρνηση το κάνει για να ελέγξει την ενημέρωση.