ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πρώτο SUV της θρυλικής Datsun με μόλις 10.000 ευρώ! (photos+video)

Αύξηση των πωλήσεων άνω του 12% για τα crossover και των SUVs της Nissan - Κεντρική Εικόνα

Η Datsun μας παρουσιάζει το πρώτο crossover μοντέλο της, το οποίο ξεκινά την εμπορική του πορεία στις αρχές Μαρτίου. Η τιμή του τοποθετείται λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ.

Το 2012 η Νissan αναβίωσε την θρυλική Datsun, η οποία αποτελεί σήμερα το «low budget» παρακλάδι της φίρμας για τις αγορές της Ρωσίας, της Νοτίου Αφρικής και της Ινδίας. Μέχρι σήμερα η εν λόγω εταιρεία διέθετε μόνο δύο μοντέλα στην γκάμα της. Το Go, ένα compact μικρό 5θυρο αυτοκίνητο πόλης και το Go+, που είναι ουσιαστικά η πολυμορφική του έκδοση.

Σήμερα, η φίρμα επιχειρεί να μπει και στην ανερχόμενη κατηγορία των crossover, στην οποία εντάσσεται το νέο Cross. Mε μήκος στα 3.995 χλστ., κίνηση στον εμπρός άξονα και απόσταση από το έδαφος 200 χλστ., η crossover πρόταση της Datsun φέρει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το μικρότερο Go, κυρίως στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ συνολικά οι γραμμές είναι λιτές. Παράλληλα η σύγχρονη εικόνα του μοντέλου ενισχύεται από τα σπόιλερς, τις προστατευτικές ποδιές και τις ράγες οροφής. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο εσωτερικός διάκοσμος που αποτελείται από σκληρά πλαστικά.

Για την κίνηση του Datsun Cross φροντίζει ένα ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο βενζίνης 1,2 λίτρων με 78 άλογα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο CVT κιβώτιο, εκτός της μηχανικής επιλογής. Επίσης, η Datsun έχει εξοπλίσει το μοντέλο της με ένα είδος μπλοκέ διαφορικού (χρησιμοποιεί τα φρένα, το αντισπίν και το ESP) ώστε να ενισχύσει τις off road δυνατότητες του. Το λανσάρισμα του Cross θα ξεκινήσει αρχικά από την Ασία σε δύο μήνες και η τιμή του τοποθετείται λίγο πάνω από τα 10.000 ευρώ.

Datsun-Cross-9

Datsun-Cross-7

Datsun-Cross-4

Πηγή: newsauto.gr