ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Συνεχείς αντιφάσεις από την ΝΔ για την ονομασία της πΓΔΜ

Τζανακόπουλος: Συνεχείς αντιφάσεις από την ΝΔ για την ονομασία της πΓΔΜ - Κεντρική Εικόνα

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κα Σπυράκη έχουν πνιγεί στις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας» αναφέρει, σε σχόλιό του, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Από τη μία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, από την άλλη λένε "ναι" στα συλλαλητήρια. Από τη μία με τη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη και από την άλλη και με τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά. Το ερώτημα είναι σαφές: Έχει ο κ. Μητσοτάκης το σθένος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι πραγματικά η θέση της ΝΔ ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος της ακροδεξιάς τάσης του κόμματός του, των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη;» διερωτάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα Σπυράκη,  κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε ότι «είναι αργά» ακόμα και για κυβερνητική ενημέρωση.

Ερωτηθείσα η Μαρία Σπυράκη να σχολιάσει τις εναρκτήριες συνομιλίες Νίμιτς με τους εκπροσώπους Αθήνας και Σκοπίων σημείωσε ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση χειρίζεται ένα κρίσιμο ζήτημα με όρους εσωτερικούς πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι ανεύθυνος ο τρόπος που χειρίζεται ένα εθνικό θέμα δύο μήνες τώρα. Έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην μας. Είναι αργά για ενημέρωση».

Μάλιστα η κα Σπυράκη πρόσθεσε ότι «πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζεται η σύγκληση του συμβουλίου εξωτερικής. Αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να είχε ληφθεί στην έναρξη της διαδικασίας. Τώρα είναι αργά. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος θα πάει και θα ζητήσει να μάθει αν η θέση Κοτζιά δεσμεύει τη κυβέρνηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης».