ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεκαεπτά κοινωφελείς οργανισμούς για τα παιδιά στήριξε ο ΟΤΕ το 2017

Δεκαεπτά κοινωφελείς οργανισμούς για τα παιδιά στήριξε ο ΟΤΕ το 2017 - Κεντρική Εικόνα

Δεκαεπτά κοινωφελείς οργανισμούς για τα παιδιά στήριξε το 2017 ο Όμιλος ΟΤΕ, προσφέροντας το ποσό των 570.000 ευρώ. O Όμιλος στέκεται δίπλα στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη τα τελευταία 18 χρόνια, με τη συνολική συνεισφορά του σε αυτό το διάστημα να έχει ξεπεράσει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Με την ενίσχυση του Ομίλου ΟΤΕ, οι κοινωφελείς οργανισμοί καλύπτουν έξοδα λειτουργίας και προσωπικού, καθώς και άλλες δαπάνες, όπως η αγορά νοσοκομειακού εξοπλισμού, η κατασκευή κτιριακών υποδομών και η υλοποίηση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για τα παιδιά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, επισκέφθηκε το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας-Φιλική Φωλιά», ένα από τα σωματεία που έλαβαν την ενίσχυση του Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο, δήλωσε: «Τα παιδιά του τόπου μας είναι το μέλλον μας. Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε δίπλα τους όταν μας έχουν ανάγκη. Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση και θαυμασμό για τους σπουδαίους αυτούς ανθρώπους, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα των παιδιών. Γι' αυτό πιστεύω ότι η διαχρονική μας στήριξη στα σωματεία για το παιδί είναι από τις σημαντικότερες δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ με τη συμμετοχή των ανθρώπων του».

Το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας-Φιλική Φωλιά» φροντίζει παιδιά οικογενειών από την Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές. Παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες (Αλβανία, Ρωσία, Ρουμανία, Τουρκία κ.ά.) καθημερινά σιτίζονται, διαβάζουν για το σχολείο και συμμετέχουν στις διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητες του Κέντρου, το οποίο σήμερα φιλοξενεί 160 παιδιά, ηλικίας από έξι έως 17 ετών. Οι καθημερινές μας ανάγκες για τη φροντίδα των παιδιών αυτών είναι πολύ μεγάλες και γι' αυτό είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που λαμβάνουμε από τον Όμιλο ΟΤΕ τα τελευταία τρία χρόνια. Η επίσκεψη του κ. Τσαμάζ στο Κέντρο μας είναι μεγάλη μας τιμή, καθώς δείχνει πραγματικά το ενδιαφέρον και την κοινωνική ευαισθησία του Ομίλου για τα παιδιά» ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Πυρουνάκης, πρόεδρος του σωματείου.

Σημειώνεται πως ο Όμιλος ΟΤΕ αναλαμβάνει σταθερά πρωτοβουλίες για τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 χρόνων έχει στηρίξει πάνω από 58 κοινωφελείς οργανισμούς, παρέχοντας φροντίδα σε περισσότερα από 1,8 εκατ. παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Οι κοινωφελείς οργανισμοί που έλαβαν την υποστήριξη του Ομίλου ΟΤΕ το 2017 είναι οι εξής:

- ΕΛΕΠΑΠ - Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων

- MDA ΕΛΛΑΣ - Σωματείο για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις

- Το Χαμόγελο του Παιδιού

- Ένωση «Μαζί για το Παιδί» (9 Φιλανθρωπικά Σωματεία)

- Ανοιχτή Αγκαλιά - Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής

- Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «ΑΜΥΜΩΝΗ»

- Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας - Φιλική Φωλιά

- Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

- Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»

- ΣΚΕΠ - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους

- Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών - Πόρτα Ανοιχτή»

- Φλόγα - Σύλλογος Γονιών Παιδιών Νεοπλασματική Ασθένεια

- Κάνε μια ευχή Ελλάδος

- Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

- Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

- Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου και Αυτιστικού Ατόμου με Νοητική Αναπηρία «ΕΛΠΙΔΑ»

- Σύλλογος εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας».