ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Από λάθος βάση ξεκινά η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Στρατηγός Φρ. Φράγκος: Από λάθος βάση ξεκινά η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό - Κεντρική Εικόνα

Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην ΥΠΕΘΑ και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή.

Ο ίδιος, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε στο Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αντελήφθην ότι υπάρχει μια επισπεύδουσα, υποτιθέμενη ανάγκη, να κλείσει τώρα το θέμα. Αυτό μου φάνηκε δυσνόητο ως προς την επίλυσή του και αντελήφθην ότι ξεκινάγαμε από εσφαλμένη βάση. Πολλοί επικαλέστηκαν, για να καλυφθούν, ότι “ξέρετε το 2008, ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σύνθετη ονομασία”. Και λέω αν το δέχθηκε, που δεν το δέχθηκε, εμείς πάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση κατευθείαν από την κόκκινή μας γραμμή της σύνθετης ονομασίας; Και γιατί δεν ξεκινάμε, ευθύς εξαρχής, από εκεί που πρέπει να φθάσεις τελικά στην υποτιθέμενη κόκκινή σου γραμμή; Δηλαδή, κύριοι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Τους λόγους μας αρχίζουμε και τους αναλύουμε. Ο στόχος που συμμετέχω είναι να υποβοηθήσω να γεμίσει η φαρέτρα των διαπραγματευτών μας με επιχειρήματα».

Πηγή: www.real.gr