ΕΛΛAΔΑ

Δεν το περίμεναν, αλλά είναι... ωφελούμενοι της κατάργησης της δωρεάν σακούλας στα σούπερ μάρκετ

Πλαστική σακούλα: Νέες ανατροπές με την έλευση του 2019 - Κεντρική Εικόνα

Από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους άλλαξε το καθεστώς με την πλαστική σακούλα σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα. Ειδικά στο χώρο των σούπερ μάρκετ, όπου μόνο η Lidl δεν προσέφερε δωρεάν σακούλα, έχει συντελεστεί μια μεγάλη ανατροπή στην ρουτίνα των καταναλωτών καθώς η πλειοψηφία τους προσέρχεται για ψώνια κυοβαλώντας μαζί της είτε σάκους πολλαπλών χρήσεων, είτε πλαστικές σακούλες που έχουν από άλλες αγορές τους (λαϊκή, φρούτα και λαχανικά από σούπερ μάρκετ κ.α.).

Από το εν λόγω μέτρο μέχρι σήμερα, όπως δείχνει η καθημερινότητα στα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων, οι πιο κερδισμένοι αποδεικνύονται κάποιοι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ και μάλιστα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας! Ο λόγος για τους ταμίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους αναγκαστικά παρακολουθούν τους πελάτες τους να τοποθετούν οι ίδιοι τα προϊόντα που περνούν από την ταμειακή μέσα στις σακούλες τους. Μέχρι πρότινος, στις περισσότερες εταιρείες ήταν υποχρεωμένοι να "χτυπάν" τα προϊόντα και να τοποθετούν στις σακούλες. Τώρα το νέο καθεστώς άλλαξε τα δεδομένα.

Αυτό φυσικά σημαίνει λιγότερος φόρτος και περισσότερη χαλαρότητα για τους ταμίες οι οποίοι βοηθούν τους πελάτες μόνο στην περίπτωση που οι τελευταίοι τους ζητήσουν πλαστικές σακούλες που πλέον πωλούνται.