ΔΙΕΘΝΗ

Το Brexit φέρνει θέσεις εργασίας σε Goldman Sachs και Morgan Stanley

Σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «εισβάλλει» η Goldman Sahcs - Κεντρική Εικόνα

Οι Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley ετοιμάζονται για προσλήψεις στη Φρανκφούρτη καθώς θέλουν να «επανδρώσουν» τα νέα τους γραφεία εντός της ΕΕ εγκαίρως έως το Brexit. Σύμφωνα με πηγές, στόχος είναι τα γραφεία να αρχίοσυν να λειτουργούν από τον Απρίλιο του 2019.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Wall Street έχουν αρχίσει να αναζητούν προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων μέσω αγγελιών, όπως διαχειριστές κινδύνου και ειδικούς ΙΤ.

Οι τράπεζες επιθυμούν να καλύψουν όσες περισσότερες θέσεις μπορούν από την τοπική αγορά εργασίας, θέλοντας έτσι να περιορίσουν την αναταραχή που θα προκληθεί από τη μετεγκατάσταση υπαλλήλων με έδρα το Λονδίνο. 

«Πολλές τράπεζες προσλαμβάνουν τώρα για να καλύψουν τουλάχιστον τις ελάχιστες απαιτήσεις στελέχωσης» μέχρι την ώρα του Brexit, δήλωσε ο Tim Zuehlke, συνεργάτης της FRED Executive Search.

Ανεξάρτητα από το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο μπορέσει να επιτύχει μια μεταβατική ρύθμιση διάρκειας δύο ετών, οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατέστησαν σαφές ότι αναμένουν από τις τράπεζες να δημιουργήσουν ανεξάρτητες λειτουργίες πλήρους κλίμακας στο εσωτερικό του εμπορικού μπλοκ, στελεχωμένες με σημαντικό αριθμό υπαλλήλων τόσο στο front-office όσο και στο back office.

Η Goldman Sachs συγκεκριμένα, σχεδιάζει να υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της στη Φρανκφούρτη σε 400 άτομα. Η τράπεζα έχει ήδη προσλάβει κάποια άτομα από την τοπική αγορά και θέλει να καλύψει ακόμα 10 κενές θέσεις σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Morgan Stanley σκοπεύει να προσθέσει περίπου 200 θέσεις στην χρηματοοικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Η τράπεζα αναζητά επί του παρόντος να καλύψει 17 θέσεις στη Φρανκφούρτη, συμπεριλαμβανομένου ενός «διαχειριστή κινδύνου ρευστότητας».