ΑΓΟΡΕΣ

Το bitcoin υποχωρεί - Ποια κρυπτονομίσματα ανακάμπτουν

Το bitcoin υποχωρεί - Ποια κρυπτονομίσματα ανακάμπτουν - Κεντρική Εικόνα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Ripple ,μετά το σημαντικό deal που επιτεύχθηκε μεταξύ της εταιρείας που έχει λανσάρει το κρυπτονόμισμα, Ripple Lab, και της MoneyGram, αμερικανικής εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, η οποία και συμφώνησε να δοκιμάσει το σύστημα συναλλαγών που έχει αναπτύξει η start-up του Σαν Φρανσίσκο. 

Η MoneyGram θα χρησιμοποιεί το κρυπτονόμισμα Ripple, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία μεταφοράς χρημάτων, αλλά και να μειώσει το κόστος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. 

Το Ripple που τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί αντιμέτωπο με έντονες πιέσεις, σημείωσε "άλμα" 15% στο άκουσμα της είδησης. Πλέον κινείται 5% υψηλότερα, άνω των 2 δολαρίων. 

Το «ατού» του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, είναι πως η μέση συναλλαγή μέσω Ripple υπολογίζεται ότι διαρκεί 2-3 δευτερόλεπτα για να δρομολογηθεί, σε σύγκριση με τις συναλλαγές σε Bitcoin που χρειάζονται περίπου 51 λεπτά για να ολοκληρωθούν. Παράλληλα, το κρυπτονόμισμα υποστηρίζεται από σειρά μεγάλων τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων παγκοσμίως. 

Το ψηφιακό νόμισμα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας, λόγω των ραγδαίων ανοδικών και πτωτικών μεταβολών που έχει γνωρίσει. Κατάφερε, μάλιστα, για λίγο να ξεπεράσει το Ethereum σε κεφαλαιοποίηση, ενώ πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση από άποψη κεφαλαιοποίησης, με πρώτο το Bitcoin και δεύτερο το Ethereum.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, το Bitcoin σημειώνει πτώση κοντά στο 7% φθάνοντας στα 13.850 δολάρια, με το Ethereum να κινείται επίσης πτωτικά, στα 1.241 δολάρια.