ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτα... αναισθησία, μετά βράσιμο για αστακούς και καραβίδες - Πού εφαρμόζεται η νέα πρακτική

Πρώτα... αναισθησία, μετά βράσιμο για αστακούς και καραβίδες - Πού εφαρμόζεται η νέα πρακτική - Κεντρική Εικόνα

Η ελβετική κυβέρνηση αντιμετώπισε θετικά το αίτημα των εστιάτορων και τελικά αποφάσισε την απαγόρευση του βρασμού ζωντανών αστακών. Η απόφαση αυτή είναι άλλο ένα βήμα υλοποίησης μιας σαρωτικής νέας νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Ο νόμος, ο οποίος υπαγορεύει ότι οι ζωντανοί αστακοί και οι ζωντανές καραβίδες πρέπει να αναισθητοποιθούν προτού θανατωθούν, ψηφίστηκε από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο την Τετάρτη και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου.

"Τα ζωντανά καρκινοειδή, συμπεριλαμβανομένου του αστακού, δεν μπορούν πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή σε παγωμένο νερό. Τα υδρόβια είδη πρέπει πάντα να διατηρούνται στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα οστρακόδερμα πρέπει τώρα να είναι αναισθητοποιημένα πριν τα σκοτώσουν ", αναφέρουν οι νέοι κανόνες, σύμφωνα με το Reuters.