ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κορυφαία παίκτρια πόκερ του κόσμου, «τζογάρει» στο μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου!

Η κορυφαία παίκτρια πόκερ του κόσμου, «τζογάρει» στο μεγαλύτερο hedge fund του κόσμου! - Κεντρική Εικόνα

 

Η Vanessa Selbst, η πιο επιτυχημένη γυναίκα στα τουρνουά πόκερ, εργάζεται στη Bridgewater Associates για να μάθει ένα ακόμα τρόπο να κάνει πολλά χρήματα: τα hedge funds.

Η Selbst, η οποία κέρδισε 11,9 εκατομμύρια δολάρια σε βραβεία πάνω από 12 χρόνια στο παιχνίδι με την τράπουλα, μπήκε στο μεγαλύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου, σύμφωνα με ένα πρόσωπο με γνώση του θέματος, το οποίο ζήτησε να μην προσδιοριστεί, επειδή οι πληροφορίες δεν είναι δημόσιες. Σε μια δημοσίευση της 31ης Δεκεμβρίου στο Facebook, η γνωστή παίκτρια ανακοίνωσε την αλλαγή στην καριέρα της, και δήλωσε ότι ξεκίνησε σε μια επιχείρηση hedge fund (την οποία δεν προσδιόρισε) πριν από τέσσερις μήνες, για να επικεντρωθεί στην έρευνα και τη στρατηγική των συναλλαγών. Η Selbst δεν ανταποκρίθηκε στα μηνύματα που ζητούσαν σχόλια.

"Το περιβάλλον μοιάζει πολύ με εκείνο του πόκερ, όπου ήμουν παλαιότερα - μια δέσμη από "ιδρυματοποιημένα" παιδιά συνεργάζονται για να προσπαθήσουμε να νικήσουμε τους αντιπάλους μας σε ένα παιχνίδι", δήλωσε η Selbst. "Είναι επίσης πολύ δύσκολο."

Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου έχουν μετατραπεί σε αντισυμβατικούς τρόπους απόκτησης νέων ταλέντων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αύξηση της απόδοσης. Η Citadel του Ken Griffin υπήρξε συνδιοργανώτρια σε διαγωνισμούς επιστημονικής έρευνας σε κορυφαία πανεπιστήμια για να προσελκύσει σπουδαστές που διαφορετικά θα αναζητούσαν θέσεις εργασίας σε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Facebook Inc. ή η Apple Inc.

Μια εκπρόσωπος της Westport, που εδρεύει στο Κονέκτικατ, δεν έκανε κάποιο σχόλιο για την πρόσληψη της Selbst.

poker woman