ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να καταλήξει η κυβέρνηση σε μια κοινή γραμμή για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ζητεί η ΝΔ

ΝΔ: Χάθηκε το «γαλλικό κλειδί» που θα ξεκλείδωνε την «αριστερή ντουλάπα» για το χρέος - Κεντρική Εικόνα

Να καταλήξει σε μια κοινή θέση- πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ και να ενημερώσει σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζητά από την κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, με συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

«Δεν είναι δυνατόν γι΄ αυτό το πολύ κρίσιμο εθνικό θέμα να υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις στην κυβέρνηση, και μάλιστα από τους κατεξοχήν αρμόδιους υπουργούς της. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση υπονομεύεται η εθνική προσπάθεια. Εμείς σε αυτό το θεσμικό αλαλούμ δεν πρόκειται να συμμετέχουμε», τονίζει.

Στο ζήτημα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών για την παροχή ασύλου, ο κ. Καραγκούνης σημειώνει ότι ενώ ο Άρειος Πάγος απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα για τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία, «παρόλα αυτά, η κυβέρνηση ανερυθρίαστα παρενέβη στην απόφαση της ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου ζητώντας την ακύρωση της απόφασής της».

Τέλος, εκτιμά ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τη ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη «είναι να πιέσει πολιτικά ώστε να φύγει από την εξουσία όσο το δυνατόν νωρίτερα, η πιο ιδεοληπτική και η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Μία γραμμή για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ οφείλει να έχει η κυβέρνηση, τονίζει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στη Realnews.

«Είναι γελοίο σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα να δεχτούμε ότι η κυβέρνηση έχει δύο γραμμές. Η κυβέρνηση οφείλει, εφόσον λέει ότι θέλει να το λύσει, να έχει μία γραμμή. Όταν την αποκτήσει, τότε ας μας καλέσουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ονοματολογικό, σημειώνοντας παράλληλα πως «αν όλη η αντιπολίτευση αρνηθεί να ψηφίσει, στο τέλος ο κ. Καμμένος θα ψήφιζε ακόμα και το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας για να μην αφήσει την καρέκλα».

Για τις επικρίσεις που δέχτηκε επειδή στήριξε τις ακραίες απόψεις του ραβίνου για τον Ρουβίκωνα, πριν να τις καταδικάσει η ισραηλινή πρεσβεία, αναφέρει ότι το βίντεο του ραβίνου το ανέβασε το βράδυ βλέποντας το κομμάτι που αφορούσε την Αριστερά, τον Μαρξ και τον Μπακούνιν. «Δεν είχα προσέξει το κομμάτι που και εμένα με ενόχλησε, που αφορούσε τις σφαίρες. Όταν το αντιλήφθηκα, αμέσως το κατέβασα», σημειώνει.