ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ

Το ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κυβέρνηση για την ΠΓΔΜ - Κεντρική Εικόνα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και την προετοιμασία για την προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πολιτικό Συμβούλιο εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας , της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιληφθεί τη σημασία αυτών των στόχων ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η ΝΔ εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση «σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ εν αναμονή της σύγκλησης της ΚΕ, πιθανότατα στις 19-20 Ιανουαρίου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.