ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο ΠΕΔ η κατασκευή του ανισόπεδου Κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά

H oυγγρική έκπληξη στην διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού - Κεντρική Εικόνα

Σημαντικά οφέλη για την περιοχή του Λαγκαδά σε ό,τι αφορά τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών, την τόνωση του εμπορικού κόσμου της περιοχής και την ανάπτυξη των ιαματικών λουτρών αναμένεται να αποδώσει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά.

Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και ύστερα από αίτημα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, ενώ τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολος Αντωνούδης και ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Εγνατία Οδός Α.Ε. ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η κατασκευή του Κόμβου θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά εξασφαλίζοντας ταχύτερη και ευκολότερη οδική πρόσβαση και στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Σοχού, σε πολλές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βερτίσκου αλλά και στον γειτονικό Δήμο Βόλβης.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Αντωνούδης επισήμανε ότι οι μελέτες είναι έτοιμες, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και με το Κτηματολόγιο, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι απαλλοτριώσεις, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018. Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός ενώ υπολογίζεται ότι θα υπάρξει ανάδοχος στα τέλη του χρόνου και η κατασκευαστική διαδικασία θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα διαρκέσει έναν περίπου χρόνο.

Στο μεταξύ, η Εγνατία Οδός και ο Δήμος Λαγκαδά έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση για την αγροτική οδοποιία ώστε να ακολουθήσει το έργο της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου. Μια ακόμη προγραμματική σύμβαση αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του δήμου, ενώ σχεδιάζεται να συναφθεί και νέα συνεργασία στον τομέα της σχολικής στέγης.