ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πώς τακτοποιεί ο Σκλαβενίτης τις οφειλές Μαρινόπουλου σε Δημόσιο και ΟΤΑ

Στη «Σκλαβενίτης» ο πρώην διευθυντής της P&G Λάμπρος Παπακοσμάς - Κεντρική Εικόνα

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, μπήκε θέμα σχετικά με τις οφειλές της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Δήμο Πειραιά, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά – Γλύκα Χαρβαλάκου ξεπερνούν τα 72 χιλ. ευρώ (κεφάλαιο). Οι οφειλές προέρχονται από δημοτικούς φόρους και τέλη, κυρίως από καταστήματα που το τελευταίο διάστημα ήταν κλειστά, λόγω των γνωστών εξελίξεων.

Το ποσό αυτό, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις είχε εγγραφεί εδώ και καιρό στους βεβαιωτικούς καταλόγους και κατά συνέπεια κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε να δεσμευτεί το ΑΦΜ του οφειλέτη, πράγμα που έγινε. Ακολούθως, η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, έχοντας «απορροφήσει» τα καταστήματα του πρώην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, αποφάσισε να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις που είχαν δημιουργηθεί βασισμένη, βεβαίως, στη «συμφωνία εξυγίανσης» η οποία εγκρίθηκε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις δικαστικές αρχές της χώρας .

Η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως αναφέρει το koinoniki.gr, σε ειδική διάταξη «περί οφειλών προς το Δημόσιο» (κατ’ επέκταση και στους ΟΤΑ), περιλαμβάνει την πληρωμή μόνο του κεφαλαίου σε 250 δόσεις και τη διαγραφή του 100% του συνόλου των προστίμων και των προσαυξήσεων. Με το σκεπτικό λοιπόν, ότι η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ επέδειξε υπεύθυνη στάση ως προς τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Δήμο Πειραιά και με το δεδομένο ότι συνεργάζεται για την ενίσχυση των τοπικών δράσεων (κοινωνικό παντοπωλείο), σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε αντίρρηση να συζητήσει το θέμα, το οποίο τυπικά, θα μετέφερε την οφειλή από το ΑΦΜ του ενός «υπόχρεου» στον άλλο «υπόχρεο» και θα άνοιγε το δρόμο, μεταξύ άλλων και για λήψη φορολογικής ενημερότητας.