ΕΛΛAΔΑ

Σπυράκη: Όχι στις προσλήψεις συμβασιούχων - Σε ιδιώτες οι υπηρεσίες

Η Μαρία Σπυράκη υποψήφια για Ευρωβουλευτής της χρονιάς - Κεντρική Εικόνα

Υπέρ της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών και κατά της πρόσληψης συμβασιούχων, τάχθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, στηρίζοντας απόλυτα την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη, στη βουλή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

«Αν μία υπηρεσία παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα φθηνότερα από τον δημόσιο και είναι δημόσια είναι απαραίτητο να είναι κρατική; Από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μέχρι τις παροχές υγείας υπάρχουν μία σειρά τομείς που μπορούν να πληρώνονται από δημόσια χρήματα από τις εισφορές των φορολογουμένων από τα ασφάλιστρα των φορολογουμένων να είναι πολύ καλύτερης ποιότητας και πολύ φθηνότερες αυτό είναι οικονομία κλίμακας», τόνισε η κα Σπυράκη και συνέχισε:

«Επίσης το είπε σαφώς ο κ. Μητσοτάκης και νομίζω ότι είναι καθαρό: Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε δομές και κόντρα δομές πάνω στις δομές για να προσλαμβάνουμε συμβασιούχους. Δεν πρόκειται να δώσουμε σε ανθρώπους ψεύτικες ελπίδες. Θέλουμε να μειώσουμε τις δαπάνες του Δημοσίου, να παράξουμε καλύτερες υπηρεσίες και να δώσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να μπορούν να γίνονται δουλειές».