ΠΡΟΣΩΠΑ

Πλ. Μαρλαφέκας (Λουξ): Ένας... ραλίστας στο τιμόνι των Πατρινών επιχειρηματιών

Πλ. Μαρλαφέκας (Λουξ): Ένας... ραλίστας στο τιμόνι των Πατρινών επιχειρηματιών - Κεντρική Εικόνα

Άνετη επικράτηση με αυτοδυναμία για την παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα στις Επιμελητηριακές εκλογές της Αχαϊας. Με 2009 ψηφοδέλτια επί του συνόλου των 3807 εγκύρων και ποσοστό 52,7% η παράταξη του Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία αναδεικνύεται αυτοδύναμη στο Επιμελητήριο Αχαΐας, αφού καταλαμβάνει 16 ή 17 από τις 31 έδρες. Η μία έδρα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης καταμέτρησης θα βγει από κλήρωση αφού Μαρλαφέκας και Ρώρος εμφανίζουν το ίδιο υπόλοιπο στην τρίτη κατανομή.

Νωρίτερα τα ξημερώματα:

Παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση δεν είχε ολοκληρωθεί έως τις πρώτες πρωινές ώρες, το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει στο Επιμελητήριο Αχαΐας: η παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα θριάμβευσε στις εκλογές κερδίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία ψήφων και εδρών.

Με καταμετρημένα 3.400 ψηφοδέλτια, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας συγκέντρωνε περίπου 1.750 ενώ επί των συνολικά 3.926 ψηφισάντων σε όλη της Αχαΐα (Πάτρα και Αίγιο) τα στοιχεία δείχνουν ότι η παράταξη του νυν προέδρου θα ξεπεράσει άνετα τις 2.000 ψήφους, δηλαδή ποσοστό άνω του 51%.

Μάλιστα στο εκλογικό τμήμα της Πάτρας, το ποσοστό Μαρλαφέκαξεπερνάει το 63%!

Η παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη κινήθηκε πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των στελεχών της και δείχνει να καταλαμβάνει περίπου 23,5%, η παράταξη Ρώρου περίπου 5%, η παράταξη Τηλιγάδη θα κινηθεί στο 2,5-3% και από το Αίγιο η παράταξη Τηλιγάδα περίπου 10-11% και η παράταξη Τριανταφυλλόπουλου περίπου 5-6%.

Για τις έδρες η εκτίμηση είναι ότι θα κατανεμηθούν ως εξής:

  • Μαρλαφέκας 16-17
  • Κρίκης 6-7
  • Ρώρος 2
  • Τηλιγάδης 1
  • Τηλιγάδας 3
  • Τριανταφυλλόπουλος 2

Αναμφίβολα, τα αποτελέσματα αυτά συνιστούν ένα θρίαμβο για την παράταξη του νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Πετυχημένος επιχειρηματίας και... ραλίστας

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας, είναι Έλληνας επιχειρηματίας και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, φόρμουλα και καρτ. Είναι ιδιοκτήτης της Loux Racing Team και οδηγός της αγωνιστικής ομάδας Formula Gloria Hellas στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Formula Gloria.

Το 1995 ανέλαβε μαζί με τα αδέρφια του Ιωάννη και Κωνσταντίνο την εταιρεία του πατέρα τους Παναγιώτη Παν. Μαρλαφέκας & Υιοί Ο.Ε, την οποία μετέτρεψαν σε ανώνυμο εταιρεία και την οδήγησαν σε μεγάλη ανάπτυξη. Σήμερα είναι διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας , η γνωστή Λουξ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Σιρκουί καρτ Πάτρας

Ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα καρτ από την δεκαετία του 80 , έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε πανελλήνιο επίπεδο. Από το 2007 αγωνίζεται σε αγώνες της Formula Gloria.