ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Νεκροί και τραυματίες απο αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Συρία: Νεκροί και τραυματίες απο αεροπορικούς βομβαρδισμούς - Κεντρική Εικόνα

 

Τουλάχιστον 30 πολίτες σκοτώθηκαν από σφοδρούς βομβαρδισμούς της συριακής αεροπορίας σε προάστιο της Δαμασκού στα βορειοανατολικά της πόλης, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της εκτέλεσης πιλότου της συριακής αεροπορίας, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Σύμφωνα με αυτό, στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένα κέντρο υγείας, ένα σχολείο, αλλά και μια κατοικημένη περιοχή, στην πόλη Τζαϊρούντ,στην οποία εφαρμόζεται τοπική συμφωνία εκεχειρίας με το στρατό της Συρίας.

Η περιοχή αυτή, έχει επίσης εξελιχθεί σε πραγματικό καταφύγιο για τις χιλιάδες των αμάχων που εγκαταλείπουν άλλες εμπόλεμες περιοχές.

Επίσης  το παρατηρητήριο  κοινοποίησε ότι από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν δεκάδες άμαχοι, καθώς η περιοχή δέχτηκε και πυρά πυροβολικού.

Πάντως εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε εκδίκηση για την εκτέλεση πιλότου της συριακής αεροπορίας, που χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτό του και συνελήφθη από τους αντάρτες στην περιοχή αυτή, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους του.