ΔΙΕΘΝΗ

Μπαγκλαντές: Το ισλαμικό κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για το μακελειό στο εστιατόριο

Μπαγκλαντές: Το ισλαμικό κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη της  επίθεσης για το μακελειό στο εστιατόριο - Κεντρική Εικόνα

Το Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή αιματηρή επίθεση, κατά την οποία, τζιχαντιστές σκότωσαν 20 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ξένοι σε εστιατόριο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, πριν από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας τερματίζοντας έτσι τη 12ωρη κατάσταση ομηρίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Μπαγκλαντές, ενώ η ανάληψη της ευθύνης δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η αιματηρή αυτή επίθεση, σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων από τους ισλαμιστές, οι οποίοι το τελευταίο 18μηνο έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά ακαδημαϊκών και φιλελεύθερων ακτιβιστών, που ζούσαν στο Μπαγκλαντές όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο εστιατόριο που βρίσκεται σε περιοχή της Ντάκα, όπου συχνάζουν διπλωμάτες, χθες το βράδυ, και σύμφωνα με πληροφορίες  διέταξαν όλους τους υπηκόους της χώρας να σηκωθούν πριν αρχίσουν να πυροβολούν τους ξένους.