ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας στο Πεκίνο, οι ελληνικές σημαίες στην Τιεν Αν Μεν

Ο Τσίπρας στο Πεκίνο, οι ελληνικές σημαίες στην Τιεν Αν Μεν - Κεντρική Εικόνα

O Αλέξης Τσίπρας είναι το κεντρικό πρόσωπο στην Κίνα από σήμερα ενώ ο ασιατικός γίγαντας και ειδικ΄τοερα το Πεκίον, ζει στον παλμό της Ελλάδας από σήμερα καθώς χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυματίζουν στους κεντρικούς δρόμους της κινεζικής πρωτεύουσας τιμώντας την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο Πεκίνο στις 09:30 τοπική ώρα, επικεφαλής πολυμελούς ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας και με τη συμμετοχή περίπου 40 Ελλήνων επιχειρηματιών.

Έξω από την Απαγορευμένη Πόλη, στην πλατεία Τιέν Αν Μεν, κυματίζουν εκατοντάδες ελληνικές σημαίες, δίπλα - δίπλα με τις κινεζικές. Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί παρατηρώντας τις σημαίες και οι αρχές ενημερώνουν το κοινό ότι ο λόγος που τοποθετήθηκαν εκεί είναι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Πεκίνο.

Με βάση το πρόγραμμα, ο Α. Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη στις 6.30μμ (τοπική ώρα) στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας CCTV. 

Λίγες ώρες αργότερα, ο έλληνας πρωθυπουργός στις 8μμ θα παραθέσει δείπνο προς τα μέλη της επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής αποστολής.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

10:30: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Wanda Group.

11:45: Επίσκεψη στο τεχνολογικό πάρκο της HUAWEI και συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της HUAWEI.

14:30: Επίσκεψη στο Σινικό Τείχος.