ΕΥ ΖΗΝ

Βουτηγμένη στη χλιδή η Εμινέ Ερντογάν: Το τσάι των 1.800 ευρώ σε ποτήρια από φύλλα χρυσού! (photos)

Βουτηγμένη στη χλιδή η Εμινέ Ερντογάν: Το τσάι των 1.800 ευρώ σε ποτήρια από φύλλα χρυσού! (photos) - Κεντρική Εικόνα

Στο πλευρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έρχεται σήμερα στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη, θα βρεθεί και η πρώτη κυρία της χώρας, Εμινέ Ερντογάν, η οποία πάντα τον συνοδεύει στα επίσημα ταξίδια του.

Το ζεύγος, που γνωρίστηκε τυχαία σε ένα συνέδριο, είναι παντρεμένο από το 1978 και έχει τέσσερα παιδιά. Η παρουσία της δίπλα στον πρόεδρο είναι πάντα διακριτή, αλλά καθοριστικής σημασίας, καθώς η Εμινέ είναι το η γυναίκα που ο «σουλτάνος» της Τουρκίας επιθυμεί να γίνει υπόδειγμα για όλες τις μουσουλμάνες.

Η 62χρονη Εμινέ δεν αποχωρίζεται σε καμία δημόσια εμφάνισή της την μαντίλα της και στα χρόνια της πολιτικής καριέρας του συζύγου της έχει συναντήσει μερικές από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής. Έχει σφίξει το χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ και της πρώην πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, έχει συνομιλήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, έχει ξεναγηθεί σε μουσεία συνοδεία της Μπριζίτ Μακρόνκαι της Μελάνια Τραμπ.

Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση και δραστηριοποιείται σε σημαντικές καμπάνιες, όπως η απαγόρευση του γάμου των ανηλίκων.

Η ίδια ισχυρίζεται πως ζει μία «ταπεινή και σεμνή» ζωή υπό τις μουσουλμανικές αξίες και περνά τον χρόνο της στην κουζίνα του παλατιού, φτιάχνοντας ξύδι από μήλα, βέβαια δημοσιεύματα διεθνών μέσω έχουν καταρρίψει πολλάκις τη φήμη της σεμνότητας, καταλογίζοντάς της πολλές σπατάλες.

Ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα...

Πολλές φορές η σύζυγος Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο διεθνών ΜΜΕ για τον τρόπο ζωής της, καθώς όπως λένε ενώ υποστηρίζει ότι ζει μια ταπεινή ζωή, σύμφωνα με αυστηρές μουσουλμανικές αξίες, η χλιδή που περιβάλλει την καθημερινότητά δηλώνει το αντίθετο.

H Εμινέ Ερντογάν δέχεται αυστηρή κριτική για το ότι κάνει το ένα ταξίδι για ψώνια μετά το άλλο, και ότι έχει πάθος για επώνυμα ρούχα και ακριβές αντίκες.

Η περίπτωση της έρχεται σε τραγική αντίθεση με αυτό που βιώνουν χιλιάδες συμπατριώτες της... Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι από τη μια πλευρά το ένα τέταρτο της Τουρκίας ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και από την άλλη η σύζυγος του προέδρου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πίνει άσπρο τσάι που έχει 1800 ευρώ το κιλό μέσα σε ποτήρια από φύλλα χρυσού! 

ευρώ το κιλό μέσα σε ποτήρια από φύλλα χρυσού! 

Υψηλή κοινωνία : Το ζεύγος Ερντογάν υποδέχεται τους υψηλούς καλεσμένους του στην Άγκυρα.

 

Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για το πάθος που έχει η κ. Ερντογάν για επώνυμα ρούχα και αντίκες.

Συνοδεύοντας τον άνδρα της στη Βαρσοβία λέγεται ότι ξόδεψε σχεδόν 45.000 ευρώ σε αντίκες.

 

Σε ταξίδι της στις Βρυξέλλες έκλεισε ένα εμπορικό κέντρο για να κάνει ανενόχλητη τις αγορές της.

 

Το «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων πανάκριβες μεταξωτές ταπετσαρίες.