ΕΛΛAΔΑ

Αυστηροί έλεγχοι σε Έλληνες ταξιδιώτες και στο Βέλγιο ακόμα και σε Ευρωβουλευτές

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα, έπειτα από 11 ώρες διακοπής - Κεντρική Εικόνα

Σε πάρα πολύ αυστηρούς ελέγχους υποβάλλονται οι έλληνες επιβάτες και στα αεροδρόμια των Βρυξελλών μετά την απαράδεκτη παρόμοια συμπεριφορά από τη Γερμανία, με τη δικαιολογία πως από την Ελλάδα είναι πιθανό να εισέλθουν σε ευρωπαϊκές χώρες παράτυποι μετανάστες με πλαστά έγγραφα.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται από αυτόν τον αυστηρό έλεγχο, πέρασαν, το βράδυ της των αυστηρότατων ελέγχων έπεσε χθες το βράδυ, μια ομάδα Ελλήνων ευρωβουλευτών που ταξίδευαν προς την Αθήνα.

Συγκεκριμένα ήταν οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος, Σοφία Σακοράφα, Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Παπαδημούλης, Νότης Μαριάς, Νίκος Ανδρουλάκης και o χρυσαυγίτης Επιτήδειος.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στο twtitter:

Ο Γιώργος Κύρτσος

«Συνεχίζεται ο ευρωπαϊκός διασυρμός μας εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει τα βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα. Χθες είχαμε ελέγχους διαβατηρίων των επιβατών της Aegean και στις Βρυξέλλες, καρδιά της Ε.Ε.».

Η Σοφία Σακοράφα

«Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις.

Ο Νότης Μαριάς

«Μετά τη γερμανική καραντίνα, τώρα και βελγική καραντίνα στους Έλληνες επιβάτες στα βελγικά αεροδρόμια. Καταγγέλλω τον παράνομο διαβατηριακό έλεγχο πριν λίγο, στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών στους επιβάτες της Aegean 622 Αθήνα-Βρυξέλλες. Καταθέτω κατεπείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν».

Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα».