ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Theon Sensors: Νέες συμφωνίες στην παγκόσμια αγορά οπτικών συστημάτων

Theon Sensors: Νέες συμφωνίες στην παγκόσμια αγορά οπτικών συστημάτων - Κεντρική Εικόνα

Συμφωνίες που δημιουργούν αίσθηση στην παγκόσμια αγορά συστημάτων νυχτερινής όρασης και απεικόνισης, ανακοίνωσε η ελληνική Theon Sensors.

H εταιρία που παρέχει υπερσύγχρονο εξοπλισμό στις πιο φημισμένες υπηρεσίες ασφαλείας του πλανήτη, έδωσε στη δημοσιότητα λίστα των χωρών  από τις οποίες της ανατέθηκαν νέα συμβόλαια πώλησης προϊόντων, που θεωρούνται ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κλάδος της.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας, της Δανίας και της Λετονίας, τις οποίες η Theon  θα προμηθεύσει με μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής όρασης.

Οι Ειδικές Δυνάμεις της Πολωνίας για πρώτη φορά στην ιστορία τους παράκαμψαν την αντίστοιχη  κρατική εταιρία, η οποία κατείχε μονοπωλιακή θέση και υπέγραψαν με την ελληνική εταιρία που εδρεύει στο Κορωπί, σύμβαση για την προμήθεια δίκυαλων νυχτερινής παρατήρησης.

Ταυτόχρονα, η πρωτοπόρος ελληνική εταιρία, μπήκε δυναμικά στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οργάνων θερμικής απεικόνισης που τρέχει στην Ευρώπη, αφορά τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των Ελβετικών Ενόπλων Δυνάμεων και το ύψος του αναμένεται να ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ.

Η Theon συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη Ελβετο-γαλλική εταιρία Safran Vectronix , εκ των κορυφαίων παραγωγών αμυντικών συστημάτων στον κόσμο, μεγιστοποιώντας τις πιθανότητες των δυο εταιριών να κερδίσουν το διαγωνισμό.

Η σχέση Theon και Safran Vectronix έρχεται από το παρελθόν καθώς οι δύο εταιρίες «έτρεξαν» από κοινού πρόγραμμα «Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων» του Υπουργείου Άμυνας, που αφορούσε αντιαρματικά θερμικά όργανα στα πλαίσια σύμβασης του Ελληνικού Στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την Ελλάδα μετά από απαίτηση των Θεσμών, είναι πιθανό να αποτελέσει κομβικό εμπόδιο στην εξέλιξη ενός κλάδου τεχνολογίας αιχμής, σαν αυτόν στον οποίο δραστηριοποιείται η Theon.

Η πίεση Γάλλων και Γερμανών, οι οποίοι δρουν προς όφελος των δικών τους αμυντικών βιομηχανιών, έρχεται σε αντίθεση με πρακτικές που ασκούν στο κομμάτι των εξοπλιστικών τους προγραμμάτων χώρες όπως η Δανία, η Ολλανδία και η Πολωνία, οι οποίες υποχρεώνουν τη Theon και άλλες αντίστοιχες εταιρείες, στην υλοποίηση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για τα συμβόλαια που έχει αναλάβει από αυτές.

Άλλωστε η ίδια η Theon είναι μία εταιρία η οποία κατάφερε να εκμεταλλευθεί αυτού του είδους τα προγράμματα -προκειμένου να αναπτύξει τα καινοτόμα προϊόντα της- που την κατέστησαν ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά συστημάτων θερμικής και νυχτερινής απεικόνισης.

Έτσι κατάφερε να διεισδύσει στις αγορές της Μπουρκίνα Φάσο και του Κουβέιτ, τις ένοπλες δυνάμεις των οποίων θα προμηθεύσει με διόπτρες νυχτερινής σκόπευσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, οι τιμές εξαγωγών των προϊόντων της Theon,  είναι υψηλότερες σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες προμηθεύει αντίστοιχο εξοπλισμό τον Ελληνικό Στρατό.