ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Cretan film office: Γραφείο για την προσέλκυση παραγωγών στην Κρήτη

Cretan film office: Γραφείο για την προσέλκυση παραγωγών στην Κρήτη - Κεντρική Εικόνα

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να δημιουργηθεί στο νησί ένα τοπικό περιφερειακό film office -το Cretan film office- το οποίο θα προσελκύει και θα εξυπηρετεί τις ξένες παραγωγές και τις ελληνικές, που θα έρχονται για να κάνουν γυρίσματα στην Κρήτη.

Με το δεδομένο ότι η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει διεθνής προορισμός κινηματογραφικών παραγωγών, όπως εκτιμά ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σήμερα υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη και του προέδρου του Δικτύου Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων Πάνου Παπαχατζή, ο οποίος είναι παράλληλα εκπρόσωπος του συνεργατικού σχηματισμού «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών ‘Έργων» με διακριτικό τίτλο «Hellenic Film Office».

Με την υπογραφή του συμφώνου, τίθεται ο στόχος να έρθουν πολλές παραγωγές στην Κρήτη - που για να έρθουν όμως όπως ανέφερε ο κ. Παπαχατζής, "πρέπει να τους δοθούν τα κίνητρα, και ήδη το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής έχει ψηφίσει ένα νόμο τον Αύγουστο, όπου η κεντρική διοίκηση δίνει κάποια κίνητρα στους ξένους που έρχονται εδώ. Ο στόχος ο δικός μας είναι, μέσα από την ανάπτυξη του τοπικού περιφερειακού film office, εδώ στην Κρήτη να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να δώσουμε μια μεγάλη εξυπηρέτηση στους ξένους που επιθυμούν να γυρίζουν στην Κρήτη".

Ο περιφερειάρχης τόνισε κατά την υπογραφή του συμφώνου πως «η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να μπει στο διεθνή χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών. Μέσα από τις ταινίες προβάλλεται η Κρήτη, η εικόνα της, η ιστορία της - και με τη συνεργασία που υπογράψαμε στοχεύουμε στην προσέλκυση ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να βοηθήσουμε μετά και από την ψήφιση του νομοσχεδίου που δίνει κάποια κίνητρα σε ξένους παραγωγούς για να έλθουν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, η οποία μπορεί να γίνει κέντρο διεθνών παραγωγών, που θα προβάλλει το νησί μας».

Η Περιφέρεια Κρήτης, ήδη από το 2013 έχει δημιουργήσει βίντεο με την υπογραφή του Κρητικού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη όπου προβάλλει την Κρήτη ως ένα εξαιρετικό κινηματογραφικό πλατό και που παράλληλα απευθύνει κάλεσμα κινηματογραφικών παραγωγών στην βιομηχανία του κινηματογράφου να ανακαλύψει τη φωτογένεια του νησιού.