ΔΙΕΘΝΗ

Ινδός πολιτικός δίνει 1,5 εκατ. δολ. για αποκεφαλισμό διάσημης ηθοποιού

Ινδός πολιτικός δίνει 1,5 εκατ. δολ. για αποκεφαλισμό διάσημης ηθοποιού - Κεντρική Εικόνα

Ο Suraj Pal Amu, Ινδός πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος, προσφέρει 1,5 εκατ. δολάρια σε όποιον αποκεφαλίσει(!) τη διάσημη ηθοποιό του Bollywood, Deepina Pakudone. 

Αιτία αυτής της πρωτοφανής κίνησης εν έτει 2017 είναι η επερχόμενη ταινία «Padmavati», η οποία σύμφωνα με τον Ινδό πολιτικό ατιμάζει ένα διάσημο ινδουιστικό θρύλο.

Η ταινία «Padmavati» που βασίζεται σε ένα επικό ποίημα των Σούφι με τίτλο «Padmavat», αφηγείται την ιστορία μιας όμορφης και γενναίας βασίλισσας της κάστας Rajput, η οποία κατά το θρύλο προτίμησε να αυτοκτονήσει από το να πιαστεί αιχμάλωτη του μουσουλμάνου σουλτάνου του Δελχί, Allaudin Khilji.   

Με την πάροδο των αιώνων ο συγκεκριμένος θρύλος κατέληξε να αντιμετωπίζεται ως ιστορικό γεγονός παρότι δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις περί αυτού.   

Η Padukone υποδύεται την βασίλισσα Padmini, η οποία κατά τον θρύλο προτίμησε να διαπράξει «jauhar», τη μεσαιωνική πρακτική των Rajput με βάση την οποία τα θηλυκά μέλη των βασιλικών οικογενειών προτιμούν να καούν ζωντανές από το να υποστούν την ταπείνωση της αιχμαλωσίας.   Αυτό που φαίνεται να έχει εξοργίσει μερίδα Ινδών εθνικοφρόνων είναι το γεγονός πως η ταινία παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, το ειδύλλιο μεταξύ της Ινδής βασίλισσας και ενός μουσουλμάνου κατακτητή.   

Οξύνοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο τα πνεύματα, ο Suraj Pal Amu, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata Party στη βόρεια πολιτεία της Haryana, προσέφερε 100 εκατομμύρια ρουπίες (1,5 εκατ. δολάρια) σε όποιον αποκεφαλίσει την 31χρονη πρωταγωνίστρια και τον σκηνοθέτη της ταινίας, Sanjay Leela Bhansali. 

O ίδιος ο Bhansali διαψεύδει την ύπαρξη τέτοιου ειδυλλίου στην πλοκή ενώ και το τρέιλερ της ταινίας αποτίνει φόρο τιμής στη γενναιότητα των Rajput και το ρόλο τους στην αντίσταση κατά των μουσουλμάνων.   Οι απειλές κατά μιας εκ των πιο διάσημων ηθοποιών του Μπόλιγουντ αλλά και του πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη είχαν όμως και αντιδράσεις.   Οι ηγέτες του κόμματος του προέδρου Μόντι προχώρησαν στην καταδίκη τους ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της νότιας πολιτείας Karnataka, Ramalinga Reddy διέταξε την προστασία της 31χρονης ηθοποιού και της οικογένειάς της.   Η προβολή της ταινίας που αναμενόταν να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες την 1η Δεκεμβρίου έχει αναβληθεί ενώ οι αντιδρώντες ζητούν την οριστική ακύρωσή της.

Πηγή: lifo.gr