ΕΛΛAΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις για πλιάτσικο στα ερείπια στη Μάνδρα

Συλλήψεις για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού - Κεντρική Εικόνα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τους επιτήδειους που ξεκίνησαν το πλιάτσικο σε σπίτια και επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Οι καταγγελίες για πλιάτσικο είναι πολλές και στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν ήδη τέσσερις Ρομά που "επισκέφθηκαν" πλημμυρισμένο εργοστάσιο στην περιοχή της Μάνδρας για να κάνουν πλιάτσικο. Το κουαρτέτο, συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 08:30 το πρωί της Πέμπτης την ώρα που φόρτωνε ένα ψυγείο σε φορτηγάκι.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που περιπολούσαν, τους εντόπισαν να κινούνται ύποπτα και τη στιγμή που τους είδαν να πλησιάζουν στην είσοδο του πλημμυρισμένου εργοστασίου και να φορτώνουν ένα ψυγείο και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στο χώρο όρμησαν πάνω τους και τους πέρασαν χειροπέδες.

Την ίδια ώρα έχει τεθεί σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που αφορά στη φύλαξη της περιοχής προκειμένου να αποφευχθούν επιδρομές σε σπίτια κατοίκων από συμμορίες Ρομά και κακοποιών. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής βρίσκονται σε "κόκκινο "συναγερμό καθώς οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου εκφράζουν φόβους για τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλη η δύναμη που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται επί ποδός και συγκεκριμένα δέκα περιπολικά με άνδρες της Ασφάλειας του Τμήματος Τάξης έχουν εντολή να περιπολούν όλη τη νύχτα στη ζώνη της Μάνδρας και της Νέας Περάμου ενώ κλιμάκια της ΟΠΚΕ θα ελέγχουν κάθε ύποπτη κίνηση. Μάλιστα με εντολή Αττικάρχη, από το πλάνο για τα μέτρα του Πολυτεχνείου εξαιρούνται οι αστυνομικοί της Δυτικής Αττικής οι οποίοι θα παραμείνουν στις πληγείσες περιοχές.