ΔΙΕΘΝΗ

Nέο αεροσκάφος θα κάνει Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά (photos+video)

Nέο αεροσκάφος θα κάνει Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες και 15 λεπτά (photos+video)  - Κεντρική Εικόνα

Τα υπερατλαντικά ταξίδια αποτελούν το πιο προνομιούχο πεδίο για τη δοκιμή των νέων τεχνολογιών σχετικά με τις πολύωρες πτήσεις, είτε σχετίζονται με την ασφάλεια των πτήσεων κια τις ανέσεις των επιβατών, είτε αφορούν τη διάρκεια και την ποιότητα των πτήσεων.

Σε αυτό το μήκος κύματος, κινείται και η Boom Supersonic, μία εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή και δοκιμή υπερηχητικών επιβατηγών αεροσκαφών.

Μακροπρόθεσμος στόχος των διοικούντων είναι μέχρι το 2025 να έχουν κατορθώσει να εισάγουν το νέο υπερηχητικό τζετ «Βaby Boom» στην διεθνή αγορά, ενώ τα χαρακτηριστικά του νέου αεροσκάφους προκαλούν το ενδιαφέρον σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας τα αεροσκάφη θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες που κόβουν την ανάσα, καθώς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν ακόμα κι αυτές των πρώτων υπερηχητικών αεροσκαφών, των Concorde, αγγίζοντας τα 1.687 μίλια/ώρα.

Τα αεροσκάφη προβλέπεται να έχουν μήκος 52 μέτρων, ενώ θα έχουν χωρητικότητα ως και 55 ατόμων, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να διανύσουν την απόσταση Λονδίνο- Νέα Υόρκη μόλις σε 3 ώρες και 15 λεπτά από 7 ώρες που διαρκεί σήμερα.

Οι απαραίτητες δοκιμαστικές πτήσεις του αεροσκάφους θα ξεκινήσουν από το 2019, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή της Boom Supersonic, Blake Scholl σε πρόσφατο συνέδριο στο Ντουμπαί, τα νέα αεροσκάφη θα αποτελούν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η παγκόσμια βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μεταξύ των μακρόπνοων σχεδίων της εταιρίας είναι κι η πραγματοποίηση κι άλλων μεγάλων αεροπορικών διαδρομών, όπως η πτήση από το Λος Άντζελες στο Σίδνεϋ σε 6 ώρες (από 15 που διαρκεί σήμερα) αλλά κι η διαδρομή Σαν Φρανσίσκο- Τόκυο σε 4 ώρες και 40 λεπτά (από 11 που διαρκεί σήμερα).