ΕΛΛAΔΑ

Έρευνα για τους δικαστικούς που εξέδωσαν με καθυστέρηση το βούλευμα για τα στημένα

Έρευνα για τους δικαστικούς που εξέδωσαν με καθυστέρηση το βούλευμα για τα στημένα - Κεντρική Εικόνα

Ο υπ. Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής διέταξε έρευνα για τον πρέδρο και τα δύο μέλη του Συμβουλίου Εφετών (Σταμαδιάνου, Κανελλοπούλου και Ρουσέα) γιατί το παραπεμπτικό βούλευμα για τα στημένα στο ελληνικό ποδοσφαιρο εκδόθηκε 14 μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση. Από πλευράς τους οι δικαστικοί έχουν δώσει εξηγήσεις. 

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των δύο ερευνών, που ζητήθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, είναι εάν υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες των δικαστικών λειτουργών για το γεγονός ότι το παραπεμπτικό βούλευμα εκδόθηκε 14 μήνες μετά την εισαγγελική πρόταση.

Η πειθαρχική έρευνα διενεργείται από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά και σύμφωνα με πληροφορίες οι ελεγχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη δώσει εξηγήσεις. Ως προς την ποινική έρευνα, διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Βάσει του επίμαχου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, παραπέμπεται σε δίκη, μεταξύ άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου, για την κατηγορία αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα) και την κατηγορία της σύστασης και συμμορίας (πλημμέλημα) και ο εφοπλιστής και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος όμως έχει απαλλαγεί από τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, εκβίασης και ηθικής αυτουργίας σε έκκρηξη.