ΔΙΕΘΝΗ

Οι ταξιδιώτες αποφεύγουν το Eurostar φοβούμενοι τρομοκρατικό χτύπημα

Απεργιακό χειρόφρενο μίας εβδομάδας στα τρένα Eurostar - Κεντρική Εικόνα

Πτώση στην κίνηση επιβατών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας, αναφέρει το Eurostar, η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Λονδίνο με το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, μέσω της σήραγγας της Μάγχης. 

Το Eurostar σημειώνει ότι οι ταξιδιώτες "παραμένουν επιφυλακτικοί" στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Ο αριθμός των επιβατών μειώθηκε σε 2,2 εκατομμύρια μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες από 2,3 εκατομμύρια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Η ζήτηση έχει περιοριστεί κυρίως από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ και την Ασία. Τα έσοδα μειώθηκαν επίσης στα 201 εκατ. λίρες στερλίνες, κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αισιόδοξη νότα προέρχεται από το γεγονός ότι παρατηρείται μια αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων κατά τις τελευταίες εβδομάδες πριν από το τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2016. Η εταιρεία αναμένει σχεδόν 500.000 επιβάτες που θα ταξιδεύσουν προς τις κύριες διοργανώτριες πόλεις της Γαλλίας, όπως είναι η Λιλ, το Παρίσι, η Λυών και η Μασσαλία.