ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανάρπαστες έγιναν εκατομμύρια μετοχές της Navios συμφερόντων Αγγ. Φράγκου

Φράγκου: Νέα είσοδος στη Wall Street με τη Navios Maritime Containers - Κεντρική Εικόνα

Σε έκδοση νέων μετοχών αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησε η Navios Maritime Containers, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, στο πλαίσιο των σχεδίων της για επέκταση του στόλου της.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη στην αγορά OTC του Όσλο εταιρεία, εξέδωσε 9,1 εκατομμύρια μετοχές έναντι 5,50 δολαρίων η καθεμιά, με τα έσοδα από την πώληση να προορίζονται για την κάλυψη μέρους της δαπάνης για την απόκτηση τεσσάρων panamaxes, που θα στοιχίσει συνολικά 96,8 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για πλοία τα οποία καλύπτονται με χρονοναύλωση για περίπου τρία χρόνια έναντι 27.156 δολαρίων ημερησίως.

Η μητρική Navios Maritime Partners αγόρασε νέες μετοχές ύψους 10 εκατ. δολαρίων, αυξάνοντας το μερίδιό της στη θυγατρική στο 34%. Παράλληλα, τόσο η Navios Partners όσο και η Navios Maritime Holdings έλαβαν δικαιώματα προτίμησης πενταετούς διάρκειας επιπλέον για ποσοστό 6,8% και το 1,7% των νέων μετοχών αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η Navios Maritime Containers κατέγραψε στο γ’ τρίμηνο του 2017 κέρδη ύψους 531.000 δολαρίων, με την Αγγελική Φράγκου να εκφράζει την ικανοποίησή της για το οικονομικό αυτό αποτέλεσμα και να εκδηλώνει την πρόθεσή της να προσθέσει και άλλα πλοία στον στόλο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης Navios Containers, που περιλαμβάνει ήδη 16 πλοία, με τη συνολική τους χωρητικότητα να ανέρχεται στα 65.600-teu και μέσο όρο ηλικίας τα 9,5 χρόνια.

“Πιστεύουμε ότι η αγορά των containers συνεχίζει να δίνει ελκυστικούς υποψηφίους για εξαγορές. Αναζητάμε ενεργά ευκαιρίες για όσο αυτή η ευνοϊκή αγορά παραμένει”, δήλωσε η Αγγελική Φράγκου.

Σημειώνεται ότι η Navios Containerships πρόσθεσε πρόσφατα στον στόλο της δύο containerships (χωρητικότητας 4.250-teu και κατασκευής 2009), με το κόστος και για τα δύο πλοία να ανέρχεται στα 19,75 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα που αναμένεται να αποφέρουν στην εταιρεία τους επόμενους 12 μήνες υπολογίζονται σε 1,5 εκατομμύριο δολάρια -χωρίς να συνυπολογίζονται ενδεχόμενοι τόκοι, φόροι και αποσβέσεις- σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς.