ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» η ιστορία με την εταιρεία αμοιβαίων της Μαρέβας

Σπυράκη: Ο κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας δεν μπορεί να πάει μακριά - Κεντρική Εικόνα

Απάντηση σε όλα όσα αναφέρονται για την Μαρέβα Μητσοτάκη και την σύνδεση του ονόματός στα Paradise Papers έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη το πρωί της Τετάρτης.

«Είναι το copy paste μιας ιστορίας που έχει δημοσιευθεί ήδη στον Τύπο από το Documento του Κώστα Βαξεβάνη» ανέφερε η Μ.Σπυράκη.

«Η κυρία Μητσοτάκη, ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίου κεφαλαίου στο εξωτερικό καθ’ όλα νόμιμη και την έβαλε στο βιογραφικό της. Η κυρία Μητσοτάκη ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της από το 2006 έως το 2014. Δεν υπάρχει καμία παρανομία. Ήταν καθ’ όλα νόμιμη» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Η Σπυράκη έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένο φαγητό» και για την ύπαρξη «κέντρο διανομής στο Μαξίμου που δίνει ρεπορτάζ copy paste». «Είναι καλό πράγμα να ρίχνουμε σκόνη γύρω από όλα τα γεγονότα αλλά η εταιρεία διαχειριζόταν ένα επενδυτικό σχήμα και όλα ελέγχονταν από δυο κολοσσούς όπως η JP Morgan και Goldman Sachs. Δεν έχει ξεπλύνει ούτε ένα ευρώ», είπε ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε ζημιά και η δραστηριότητα έκλεισε.

Η Σπυράκη μίλησε για επιμονή κάποιων και σε ειρωνικό ύφος είπε: «Είναι ασυγχώρητο για κάποιους ότι η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε να παντρευτεί τον κύριο Μητσοτάκη και να κάνει μαζί του τρία παιδιά».