ΔΙΕΘΝΗ

Στους 41 οι νεκροί από την επίθεση στο «Ατατούρκ»

Στους 41 οι νεκροί από την επίθεση στο «Ατατούρκ» - Κεντρική Εικόνα

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης.

Από τους 41 οι 10 είναι πολίτες ξένων χωρών και οι 3 έχουν διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 37 από τους 41 νεκρούς.

Μεταξύ των νεκρών, εκτός από Τούρκους πολίτες, υπάρχουν πολίτες του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, της Ουκρανίας του Ουζμπεκιστάν, του Ιράκ, της Ιορδανίας και της Τυνησίας.

Ως προς τους δράστες, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» αναφέρει ότι κατά την εισαγγελική έρευνα γύρω από την επίθεση, εκφράζεται η υποψία ότι οι δράστες μπορεί να είναι ξένοι πολίτες. Δίχως όμως να αναφέρεται προς το παρόν κάτι σχετικό με την εθνικότητα των δραστών.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ, απαντώντας σε ερώτηση για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών είπε πως τα στοιχεία συγκεντρώνονται από διάφορα νοσοκομεία και ότι ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού.Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.