ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό τεσσεράμισι μηνών έναντι του ευρώ κινείται η στερλίνα

Κάτω από το επίπεδο του 1,29 δολαρίου η στερλίνα - Κεντρική Εικόνα

Σε υψηλό τεσσεράμισι μηνών έναντι του ευρώ ανήλθε σήμερα η στερλίνα καθώς οι βρετανικές μεταποιητικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν ισχυρή ανάπτυξη για τον Οκτώβριο, ενδυναμώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια αύριο.

Παρόλο που η αγορά έχει σχεδόν προεξοφλήσει μια απόφαση για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές αναζητούν ενδείξεις που θα μπορούσαν σηματοδοτήσουν την έναρξη ενός μεγαλύτερου κύκλου σύσφιξης της πολιτικής.

Σύμφωνα με την έκθεση της IHS Markit/CIPS, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για τον βρετανικό τομέα της μεταποίησης σημείωσε άνοδο στις 56,3 μονάδες τον Οκτώβριο από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 56,0 μονάδων του Σεπτεμβρίου.

Έναντι του ευρώ, η στερλίνα ανήλθε σε υψηλά επίπεδα που έχει να καταγράψει από τα μέσα Ιουνίου, αγγίζοντας τις 87,37 πένες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων. Στη συνέχεια υποχώρησε ελαφρά στις 87,49 πένες. Ενισχυμένη ήταν η λίρα και έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας υψηλό δύο εβδομάδων στο 1,3321 δολάριο από το 1,3283 δολάριο πριν την ανακοίνωση των στοιχείων.