ΕΛΛAΔΑ

ΜΑΤ, χημικά και ξύλο έξω από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα (video)

ΜΑΤ, χημικά και ξύλο έξω από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στα Γιάννενα (video) - Κεντρική Εικόνα

"Θερμές" είναι οι τελευταίες ώρες έξω από το Market In, καθώς διαδηλωτές απαιτούν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρίας "Καρυπίδης".

Από αργά το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι τη νύχτα διαδηλωτές αρχικά έδωσαν το παρόν στους χώρους του σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Πρώην εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι σωματείων είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του καταστήματος. Αυτή τη φορά, από την εργοδοσία κλήθηκε η αστυνομία. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας, η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκο Έξαρχο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τον Φάνη Κάτσιο, έφορο και μέλος του ΔΣ του ΕΚ Ιωαννίνων και τον Θανάση Νάκο, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων.

agorain1

Μέλη σωματείων και φορέων της πόλης πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, όπου κρατήθηκαν για λίγη ώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, οι οποίοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για σήμερα έξω από το σούπερ μάρκετ Market In.