ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην Καρδίτσα σκέφτηκαν το ξύλινο παπιγιόν και τώρα ξεπουλάν και στο εξωτερικό! (photos)

Στην Καρδίτσα σκέφτηκαν το ξύλινο παπιγιόν και τώρα ξεπουλάν και στο εξωτερικό! (photos) - Κεντρική Εικόνα

Τα εντυπωσιακά ξύλινα παπιγιόν και αξεσουάρ δια χειρός Σταμάτη Νεδιλάκη ήρθαν για να μείνουν. Φτιαγμένα από μασίφ ξύλα δρυός, μεράντι, και πολύχρωμα υφάσματα αποτελούν μια πρωτότυπη ιδέα για να ανανεώσουν το στυλ τους άνδρες και γυναίκες καθώς μπορούν να φορεθούν και σαν καρφίτσες ή και σαν κοκκαλάκια για τα μαλλιά.

Ο Σταμάτης, απόφοιτος της σχολής Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει έδρα την Καρδίτσα εγκαταλείπει την πόλη μετά το τέλος των σπουδών του για να ψάξει την τύχη του στην Αθήνα. Αρχικά σκέφτηκε να ξεκινήσει φτιάχνοντας ξύλινα γυαλιά αλλά καθυστέρησε στην υλοποίηση της ιδέας του και τον πρόλαβαν άλλοι...

Δούλεψε σε εργοστάσιο με ξυλοκατασκευές αλλά οι μεγάλες αποστάσεις και η μονοτονία της μεγαλούπολης τον έκαναν σύντομα να επιστρέψει στην Καρδίτσα.

Η έμπνευση δεν άργησε να έρθει... Μαζί με τη σύζυγο και συνεργάτη του Ερμίνα, η οποία ασχολείται με τον χώρο της μόδας, σκέφτηκαν να κατασκευάσουν ξύλινα αξεσουάρ όπως καρφίτσες, μανικετόκουμπα, κοσμήματα κ.α.

Μέχρι να πει... παπιγιόν, οι παραγγελίες είχαν φτάσει σε τέτοιο εντυπωσιακό νούμερο που αποφασίζει πλέον να κάνει το επόμενο βήμα στην επαγγελματική του ζωή και να εγκαταλείψει τις εταιρικές θέσεις. Το ρίσκο αποφασίσει να το πάρει μαζί με τη σύζυγο Ερμίνα Κεχαγιά, όπου μαζί ιδρύουν την 27 Wooden Accessories.

Το ένα βήμα φέρνει το άλλο και σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια, μετά η εταιρεία παράγει παπιγιόν, γυαλιά, ρολόγια, μανικετόκουμπα, τσάντες, κολιέ βραχιολάκια καθώς και mini me σειρά, φυσικά όλα ξύλινα, όλα φτιαγμένα στο χέρι.

Ο συνδυασμός γνώσεων και αγάπης πάνω στο ξύλο αλλά και εγρήγορσης, αφού στα σχεδόν τρία χρόνια ζωής της, η εταιρεία βρίσκεται πια σε 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, έχει ξεκινήσει τις εξαγωγές, τη χονδρική αλλά και την είσοδό της στον τομέα των εταιρικών δώρων ενώ συνεχώς σχεδιάζει το επόμενο βήμα, εκπλήσσοντας τόσο το φανατικό πια κοινό τους αλλά αποκτώντας ολοένα και περισσότερους νέους θαυμαστές.

Το βασικότερο στοιχείο είναι πως ο κάθε πελάτης μπορεί να ζητήσει και να λάβει τη δική του προσωπική παραγγελία με τα χαρακτηριστικά που θέλει (σχέδιο, χάραξη, χρώμα, ύφασμα - στα παπιγιόν) και αυτό είναι η χαρακτηριστικότερη απόδειξη ότι τα προϊόντα είναι πραγματικά χειροποίητα, μοναδικά και φτιαγμένα στην Ελλάδα.

"27 Wooden Accessories": H Kαρδιτσιώτικη επιχείρηση που ανακάλυψε το ξύλινο παπιγιόν

Η ιστορία του παπιγιόν

Πολλοί το προφέρουν λάθος-το σωστό είναι παπιγιόν- και προέρχεται από τη γαλλική λέξη papillon, που σημαίνει πεταλούδα. Ο χαριτωμένος αυτός λαιμοδέτης δεν ήταν πάντα... ξύλινος φυσικά! Αποτελείται από μια υφασμάτινη κορδέλα, δεμένη με συμμετρικό τρόπο γύρω από το περιλαίμιο ώστε να σχηματίζονται δυο συμμετρικοί φιόγκοι και είθισται να φοριέται μαζί με επίσημο ένδυμα: όχι για τον Σταμάτη Νεδιλάκη όμως ο οποίος το απο-επισημοποίησε και το έκανε casual και κουλ.

Αποτέλεσμα εικόνας για 27 wooden accessories

Η καταγωγή του παπιγιόν, εντοπίζεται τον 17ο αιώνα στην ενδυμασία των Κροατών μισθοφόρων στρατιωτών, οι οποίοι συνήθιζαν να φορούν το cravat, ένα είδος περιλαίμιου. Αργότερα, το συγκεκριμένο περιλαίμιο υιοθετήθηκε από την γαλλική άρχουσα τάξη ως αξεσουάρ της καλοντυμένης ανδρικής περιβολής των ευγενών.

Το παπιγιόν φαίνεται να εμφανίζεται κατά τον 19ο αιώνα ως μετεξέλιξη του cravat και ήδη από τη δεκαετία του 1880 είχε πετύχει την καθιέρωσή του ως ένα βασικό εξάρτημα της ενδυμασίας ενός μοντέρνου άνδρα και τις επόμενες δεκαετίες υιοθετήθηκε μεταξύ από διάφορες ισχυρές προσωπικότητες ενώ κατά τον 20ό αιώνα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως αξεσουάρ και της γυναικείας ενδυμασίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για 27 wooden accessories

Πηγή: thessaliaeconomy.gr