ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη υπόπτου μετά την επίθεση στο Μόναχο

Σύλληψη υπόπτου μετά την επίθεση στο Μόναχο - Κεντρική Εικόνα

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο για τις επιθέσεις, το πρωί του Σαββάτου, με μαχαίρι στην περιοχή Χάιντχαουζεν του Μονάχου. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον δράστη, δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης.

Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 40 ετών επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς και τραυμάτισε ελαφρά τουλάχιστον πέντε ανθρώπους. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία επιθέσεις δέχθηκαν πέντε άνδρες και μία γυναίκα σε διαφορετικά σημεία της πόλης, προφανώς σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο και πάντως στην περιοχή Heidhausen, στα ανατολικά προάστια του Μονάχου. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν είχε δηλώσει ότι υπάρχει και ένας σοβαρός τραυματισμός, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνει η αστυνομία, όπως μεταδίδει η DW.

Ο δράστης ετράπη σε φυγή με ποδήλατο. Στις 11.30 τοπική ώρα συνελήφθη ένας ύποπτος και μετά από περίπου τρεις ώρες ο αστυνομικός διευθυντής του Μονάχου Χουμπέρτους Άντρα δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον δράστη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι γνωστός στις αρχές κλοπές και άλλα αδικήματα. "Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη για πολιτικά, θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα, ωστόσο δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι παρά μόνο όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση" δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής του Μονάχου. 

Αμέσως μετά τις επιθέσεις, που άρχισαν στις 8:34 τοπική ώρα, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, εξέδωσε μία πρώτη περιγραφή του δράστη και έκανε έκκληση για πληροφορίες από τον κόσμο. Την ίδια στιγμή καλούσε τους περίοικους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, αλλά ανακάλεσε την προειδοποίηση μετά τις ανακοινώσεις του αστυνομικού διευθυντή το απόγευμα του Σαββάτου. Στις έρευνες συμμετείχαν συνολικά 500 αστυνομικοί και ένα ελικόπτερο. Η κινητοποίηση των αρχών συνεχίζόταν μέχρι το απόγευμα σε μεγάλο μέρος του Μονάχου, καθώς υπήρχαν αντιφατικές πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες για την κατεύθυνση στην οποία είχε διαφύγει ο δράστης μετά τις επιθέσεις.

Ο αστυνομικός διευθυντής ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους περίοικους, αλλά και τους περαστικούς, καθώς όπως είπε "αντέδρασαν με απόλυτη ψυχραιμία" στα όσα έγιναν και ακολούθησαν τις υποδείξεις της αστυνομίας για την προστασία τους, αλλά και για την όσο το δυνατόν ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ:

Πέντε τραυματίες από την επίθεση στο Μόναχο, αναζητούν τον δράστη