ΔΙΕΘΝΗ

Απόδοση 50.000% απολαμβάνει στο Bitcoin o Julian Assange

Ο Ισημερινός χορήγησε υπηκοότητα στον Τζούλιαν Ασάνζ - Κεντρική Εικόνα

Την καλύτερη διαφήμιση στο Bitcoin έκανε πρόσφατα ο ιδρυτής των WikiLeaks, Julian Assange.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η εταιρία του έχει πολλαπλασιάσει τα κέρδη της κατά το ιλιγγιώδες ποσοστό τoυ 50000%, απλά και μόνο επειδή οι αμερικανικές αρχές του μπλόκαραν τους λογαριασμούς και ακύρωσαν τις συνδεόμενες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες του.

Συγκεκριμένα, μέσω του twitter ο Julian Assange εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα προς τους Γερουσιαστές Μακ Κέιν και Λίμπερμαν, επειδή το 2010 απέκλεισαν τις συναλλαγές στην εταιρία του. 

Οι δύο γερουσιαστές, ανάγκασαν εταιρίες όπως οι: Visa, MasterCard, PayPal, AmEx, Mooneybookers και άλλες ,να αποκλείσουν παράνομα την WikiLeaks από τις τράπεζες μπλοκάροντας έτσι και τις πληρωμές.

Μάλιστα τότε, το WikiLeaks είχε καταγγείλει “απώλειες ύψους δεκάδων εκατομμυρίων λιρών σε χαμένες δωρεές, από το 2010 έως τα μέσα του 2011”.

Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο, ο Julian Assange κατέφυγε στη χρήση του Bitcoin και τελικά είδε τα αρχικά κεφάλαια να σημειώνουν σήμερα απόδοση της τάξεως του 50.000%. 

Προς επίρρωσην των όσων ισχυρίζεται, ο Assange παραθέτει στο σχετικό tweet της 14ης Οκτωβρίου το διάγραμμα τιμών του Bitcoin από τις 18 Ιουλίου 2010 έως και 14 Οκτωβρίου 2017.

Πηγή: sofokleousin.gr