ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Νέα εταιρεία χαμηλού κόστους θα πραγματοποιεί πτήσεις από την Αθήνα σε 8 ευρωπαϊκούς προορισμούς

Επτά νέα δρομολόγια από Αθήνα εγκαινίασε αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους - Κεντρική Εικόνα

Tην έναρξη των πτήσεών της από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εγκαινιάζοντας οκτώ νέα δρομολόγια το 2018 προς Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Λιθουανία, Δημοκρατία της Μολδαβίας και Πολωνία, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη Wizz Air.

H Αθήνα, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ευρώπη, διάσημη ως δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός αλλά και κόμβος για επαγγελματικό ταξίδι, γίνεται ο 144ος προορισμός που συνδέεται με το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο χαμηλού κόστους της Wizz, το οποίο προσφέρει οικονομικά προσιτές πτήσεις σε 43 χώρες στην Ευρώπη.

H εταιρεία θα πετά από έξι ελληνικά αεροδρόμια με συνολικά 16 πτήσεις σε 7 χώρες. Η Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και η Σόφια θα εξυπηρετούνται καθημερινά. Οι νέες πτήσεις προγραμματίζονται προς Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) Κουτάισι (Γεωργία), Κισινάου (Δημοκρατία της Μολδαβίας) και Κατοβίτσε (Πολωνία), ενώ το Βίλνιους (Λιθουανία) θα εξυπηρετείται 3 φορές την εβδομάδα.

Η σημερινή ανακοίνωση αυξάνει το επιχειρησιακό έργο της  Wizz Air κατά 447% το 2018, με περισσότερες από 600.000 θέσεις σε 16 δρομολόγια σε 7 χώρες, διαθέσιμες από 6 ελληνικά αεροδρόμια, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην ελληνική αγορά, ενισχύοντας τον εγχώριο τουρισμό και τον κλάδο των αερομεταφορών. Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2017, η κίνηση της  Wizz προς και από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 45%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το προηγούμενο έτος, με συνολική μεταφορά 87.000 επιβατών. Επιπλέον, από την πρώτη πτήση στην Ελλάδα το 2004, περισσότεροι από 557.000 επιβάτες έχουν πετάξει με την εταιρεία

Σημειώνεται πως οι επερχόμενες συνδέσεις της Wizz ξεκινούν από 9,99 ευρώ στο wizzair.com.