ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιο μεγάλο ασφαλιστικό ταμείο εξέδωσε τον Σεπτέμβριο μόλις... 16 συντάξεις

Εργαζόμενοι ΙΚΑ: Προβλέψεις σοκ για συντάξεις 700 ως... 200 ευρώ στην επόμενη 10ετία - Κεντρική Εικόνα

Για αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του ασφαλιστικού τους φορέα, του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κάνουν λόγο οι ναυτεργάτες και οι συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνοντας χρήση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016, προχώρησε με διαπιστωτική πράξη της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου στην μεταβίβαση όλης της ακίνητης ιδιοκτησίας του ΝΑΤ, από 2/10/2017 ως κυριότητα και μεταγραφή στον ΕΦΚΑ!

«Πρόκειται για ένα πολιτικό και κοινωνικό ανοσιούργημα το οποίο δεν έχει την παραμικρή κοινωνική νομιμοποίηση και με το οποίο επιχειρείται η ντε φάκτο αρπαγή της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ», κατήγγειλε η ΠΕΝΕΝ.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, η κατάσταση με τις συντάξεις του ταμείου πάει από το κακό στο χειρότερο. Ο ΕΦΚΑ επιμένει να βγάζει τις προσωρινές συντάξεις από το δικό του σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν αποφάσεις. Έτσι εκκρεμούν 1300 αιτήσεις από τον Απρίλιο. Τον Σεπτέμβρη δόθηκαν μόλις 16 νέες συντάξεις, τον Οκτώβρη δεν θα δοθεί καμία και τον Νοέμβρη επίσης καμία. Και αυτό την ίδια στιγμή που το ΝΑΤ έχει την δυνατότητα να χορηγεί  τουλάχιστον 200 συντάξεις κάθε μήνα.

.