ΕΥ ΖΗΝ

Andros Routes : Μια τοπική πρωτοβουλία με συμμετοχή στη διεθνή τουριστική προβολή!

Andros Routes : Μια τοπική πρωτοβουλία με συμμετοχή στη διεθνή τουριστική προβολή! - Κεντρική Εικόνα

 

Η τουριστική προβολή ενός τόπου κι αθροιστικά της χώρας μας είναι αποτέλεσμα έργου τόσο των μεγάλων στρατηγικών σχεδιαστών κι εθνικών φορέων, όσο και περιφερειακών και τοπικών φορέων. Απαραίτητες για την προσέλκυση τουρισμού είναι οι υποδομές και η φροντίδα τους, απαραίτητες και οι προωθητικές ενέργειες που θα επικοινωνήσουν τα θέλγητρα και τις υποδομές κάθε τόπου στη τουριστική αγορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν μικρές τοπικές πρωτοβουλίες που ασχολούνται τόσο με τη φροντίδα των υποδομών, όσο και με τη προβολή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εγχείρημα Andros Routes, μια μη κερδοσκοπική κι εθελοντική πρωτοβουλία κατοίκων του νησιού, με στόχο τη φροντίδα και ανάδειξη μονοπατιών στην Άνδρο και τη προσέλκυση πεζοπορικού τουρισμού www.androsroutes.gr

Εκτός από την υποστήριξη ταξιδιών μεμονωμένων περιπατητών ή γκρουπ στην Άνδρο, η πρωτοβουλία διενεργεί σε συνεργασία με μεγάλο τουριστικό οργανισμό της Ολλανδίας, ταξίδια εθελοντικής εργασίας Ολλανδών που διαμένουν στην Άνδρο για 8 μέρες κάθε άνοιξη και φθινόπωρο με βασικό στόχο τη συνδρομή στη φροντίδα των μονοπατιών. Τα ταξίδια αυτά έχουν σαφώς και το χαρακτήρα μιας πολιτισμικής ανταλλαγής αφού κατά τη διάρκεια τους οι Ολλανδοί εθελοντές γνωρίζονται και συγχρωτίζονται με τα ενδότερα της τοπικής κοινωνίας της Άνδρου, πολιτιστικούς συλλόγους και κατοίκους των χωριών. Οι επισκέπτες γνωρίζουν την ενδοχώρα της Άνδρου, τα ήθη και τα έθιμα, τις γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα. Τα ταξίδια αυτά γίνονται δαπάνη των ίδιων των ταξιδιωτών και η τοπική κοινωνία ανταποδίδει στη προσφορά τους κεράσματα και βαθύτερη γνωριμία με τον τόπο.

Δείτε σε βιντεάκι τις εντυπώσεις των Ολλανδών εθελοντών από τα ταξίδια αυτά αλλά και τον τόπο φιλοξενίας, την Άνδρο...