ΕΛΛAΔΑ

Ποια παλιά Εθνική Οδός γνωρίζει και πάλι «ημέρες δόξας» ελέω διοδίων

Ποια παλιά Εθνική Οδός γνωρίζει και πάλι «ημέρες δόξας» ελέω διοδίων - Κεντρική Εικόνα

Ραγδαία αύξηση της κίνησης σε μια από τις πιο επικίνδυνες και φορτωμένες από οχήματα παλαιές εθνικές οδούς έχει αποφέρει η μεγάλη αύξηση των διοδίων στην αντίστοιχη νέα εθνική οδό. 

Συγκεκριμένα αρκετά επιβαρυμένη φέρεται να είναι η Παλιά Εθνική Οδό Πατρών-Αιγίου-Κορίνθου, όπως διαπιστώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας  εξαιτίας της αύξησης των διοδίων στον καινούργιο δρόμο. Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ανάμεσα στα οχήματα που χρησιμοποιούν την  ΠΕΟ συγκαταλέγονται και υπερβολικά μεγάλος αριθμός βαρέων οχημάτων κατά παράβαση του σχετικού νόμου που απαγορεύει την κίνησή του εκεί.

Ο Σύλλογος απέστειλε μάλιστα σχετική επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία, αρχές από τις οποίες ζητά την λήψη άμεσων μέτρων ώστε να τηρηθεί η νομοθεσία. Αναλυτικά η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας έχει ως εξής:

«Η αύξηση της κίνησης στην παλιά εθνική οδό Πατρών - Αιγίου -Κορίνθου είναι ραγδαία λόγω των ακριβών και άδικων διοδίων που καθιστούν απαγορευτική τη χρήση του Νέου Δρόμου. Δυστυχώς η χρήση δεν έχει αυξηθεί μόνο από τα Ι.Χ. που προσπαθούν να γλιτώσουν ένα ακόμα χαράτσι. Υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός βαρέων και επικίνδυνων οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρείας και των εργολάβων της (σταθμευμένα και κινούμενα), καθώς και επίσης ένας μεγάλος αριθμός από νταλίκες και φορτηγά που περνούν μέσα από τους οικισμούς και τα χωριά κατά παράβαση του σχετικού νόμου που απαγορεύει την κίνηση στην παλιά εθνική στα οχήματα άνω των 3.5t.

Η μετακίνηση από την Π.Ε.Ο έχει γίνει πλέον αναγκαστική, και δυστυχώς πολύ επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα όλων μας. Επειδή δεχόμαστε καθημερινές καταγγελίες από μέλη μας για ανυπαρξία τροχαίας και ελέγχων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: α) άμεσα να πράξετε τα δέοντα και να εφαρμόσετε τον Νόμο 4388/2016 για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας προτού θρηνήσουμε θύματα,

β) να μας αποστέλλετε περιοδική κατάσταση (ανά δυο μήνες) στην οποία θα φαίνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιήσατε καθώς και τα αποτελέσματα αυτών».

Πηγή: thebest.gr

.