ΕΛΛAΔΑ

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της απαγωγής Λεμπιδάκη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της απαγωγής Λεμπιδάκη - Κεντρική Εικόνα

Τις καταθέσεις της συζύγου και της μητέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά από την απαγωγή του φέρνει σήμερα στο φως ο Ελεύθερος Τύπος.

Στις 15 Μαΐου η Κατερίνα Λεμπιδάκη κατέθεσε στις Αρχές πως είχε πληροφορηθεί από ανεπιβεβαίωτες πηγές δύο μέρες νωρίτερα ότι ο Μιχάλης βρισκόταν σε υπόγειο εργοστάσιο που κατασκεύαζε παπούτσια ή ήταν κλωστοϋφαντουργείο, αλλά είχε κλείσει

Η Κατερίνα Λεμπιδάκη ανέφερε στην κατάθεσή της πως θα αναλάμβανε η ίδια τις διαπραγματεύσεις μαζί με τον αδερφό του 53χρονου, Μανώλη, ενώ τόνισε πως η οικογένειά τους δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές. Ενάμιση μήνα μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεν δίστασε να καταθέσει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που είχε λάβει σχετικά με την τοποθεσία όπου κρατείτο ο πατέρας των παιδιών της.

 «Είμαι η σύζυγος του Λεμπιδάκη Μιχαήλ, τον οποίο άγνωστοι δράστες απήγαγαν χθες στην επαρχιακή οδό Γαζίου- Καλεσίων, αφού προκάλεσαν σκόπιμα τροχαίο ατύχημα και ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του. Δεν γνωρίζω να σας πω λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή. Ήμουν μαζί του κι εγώ μέχρι την Κυριακή 26-2-2017.

Από το Μόναχο πήγαμε σε κάποιο χωριουδάκι με την ονομασία “Montabanc’’ και από εκεί στην Φρανκφούρτη. Από εκεί έφυγα εγώ για Ηράκλειο , ενώ ο Μιχάλης πήγε με τραίνο στην Πολωνία με κάποιο συνεργάτη μας. Ήξερα ότι θα γύριζε σήμερα το μεσημέρι όπως και έγινε», κατέθεσε στην αστυνομία η Κατερίνα Λεμπιδάκη και πρόσθεσε:

«Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και από εκεί πήγε στο εργοστάσιο. Συναντήθηκε με τη μητέρα του και πήρε το αυτοκίνητό του για να έρθει στο σπίτι του. Στο σημείο αυτό ήθελα να προσθέσω ότι μαζί του μίλησα όταν έφυγε από το εργοστάσιο και όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο. Περίπου στις 15:40 αν θυμάμαι καλά ήρθε η πεθερά μου στο σπίτι, η οποία μου είπε ότι είχε δει ένα αυτοκίνητο τρακαρισμένο κοντά στο σπίτι μας, το οποίο έμοιαζε με αυτό του Μιχάλη. Έτσι με το αυτοκίνητο μου πήγα μαζί με την πεθερά μου πήγαμε στο σημείο που ήταν το αυτοκίνητο του Μιχάλη. Παρατήρησα πως είχε υποστεί ζημιές στο εμπρόσθιο αριστερό τμήμα ενώ είχε σπασμένο τζάμι, αλλά γρήγορα κατάλαβα μαζί με την πεθερά μου ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά ότι είχε συμβεί κάτι άλλο».

Ερωτηθείσα αν ο σύζυγός της είχε δεχθεί απειλές, η κυρία Λεμπιδάκης απάντησε:

«Αν υπήρχε κάτι θα το γνώριζα. Δεν είχαμε δεχτεί κανένα απειλητικό τηλεφώνημα» και συνέχισε περιγράφοντας όπως και η πεθερά της τον τρόπο με τον οποίο συνειδητοποίησαν ότι ο σύζυγός της είχε απαχθεί.

Η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη επεσήμανε ακόμα πως το πρόγραμμα που θα ακολουθούσαν ήταν γνωστό σε λίγα πρόσωπα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

«Το πρόγραμμά μας δεν το ήξεραν πολλά άτομα, αλλά δεν το ήξεραν και ασυνήθιστα άτομα. Το ήξεραν κάποιοι πολύ στενοί μας φίλοι και τα παιδιά μας, όπως και η πεθερά μου. Τέτοιου είδους ταξίδια ο Μιχάλης κάνει εδώ και πολλά χρόνια», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης και στο φίλο του συζύγου της από τη Γαλλία, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε μιλήσει ο Κρητικός επιχειρηματίας και στον οποίο είχε πει πως «με τράκαραν».

Στις 15 Μαΐου τέλος η Κατερίνα Λεμπιδάκη κατέθεσε στις αρχές πως είχε πληροφορηθεί από ανεπιβεβαίωτες πηγές δύο μέρες νωρίτερα ότι ο Μιχάλης βρισκόταν σε υπόγειο εργοστάσιο που κατασκεύαζε παπούτσια ή ήταν κλωστοϋφαντουργείο, αλλά είχε κλείσει.

«Εκτιμώ ότι το εργοστάσιο αυτό θα μπορούσε να ήταν αυτό που υπάρχει απέναντι από το κέντρο δεξιώσεων… στο Ρέθυμνο», είχε καταθέσει τότε.

.