ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σκλαβενίτης: Τι απαντά η εταιρεία σχετικά με τις μειώσεις μισθών

Η γιγάντωση της Σκλαβενίτης και το σχέδιο «ωρίμανσης» των καταστημάτων της - Κεντρική Εικόνα

Τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα επικαλούνταν πληροφορίες για μείωση μισθών σε περίπου 300 στελέχη της «Σκλαβενίτης» της τάξεως του 45% με 50%.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο νέος μισθός θα ισχύει αναδρομικά από 1 Οκτωβρίου 2017 ενώ σε περίπτωση άρνησης των υπαλλήλων τότε η Σκλαβενίτης θα προχωρήσει σε «νόμιμη καταγγελία της συμβάσεως εργασίας σας χωρίς προειδοποίηση λόγω της αδυναμίας μας να σας απασχολήσουμε εφεξής με βάση τους σήμερα ισχύοντες όρους της συμβάσεως εργασίας σας».

Η απάντηση της εταιρίας

Η εταιρία έδωσε διευκρινήσεις για τα εν λόγω ρεπορτάζ, διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά. Όπως αναφέρει η εταιρία, οι πληροφορίες που αναφέρονται στα ρεπορτάζ δεν ισχύουν στην έκταση και στο βαθμό που περιγράφεται και τονίζουν πως το σχέδιο αφορά έως 14 στελέχη της πρώην Μαρινόπουλος και όχι περί τα 300, όπως γράφτηκε.

Πηγές της εταιρίας υπογράμμισαν επίσης ότι τα εν λόγω στελέχη «δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο στο νέο όμιλο, αφού τα καθήκοντα που εκτελούσαν στην Μαρινόπουλος καλύπτονται ήδη από στελέχη της Σκλαβενίτης». Προσθέτουν επίσης ότι η μείωση των απολαβών τους, -η οποία είναι πολύ μικρότερη απ’ ότι λένε οι πληροφορίες- εντάσσεται στο πλαίσιο εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους.

Τέλος, υπογραμμίζουν πως η διοίκηση κατέληξε σε αυτή τη λύση, καθώς δεν σκέφτηκε ποτέ να προχωρήσει στην απόλυσή τους. Είναι γνωστή άλλωστε η σχέση διοίκησης/εργαζόμενων στην εταιρία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑΣκλαβενίτης: Άρχισαν τα... όργανα των μειώσεων μισθών - Ποιοι είναι τα πρώτα «θύματα»