ΔΙΕΘΝΗ

Καινοτομία και logistics στις προτεραιότητες των Κινέζων

Καινοτομία και logistics στις προτεραιότητες των Κινέζων - Κεντρική Εικόνα

Η κινεζική κυβέρνηση ενθαρρύνει την καινοτομία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ προσανατολίζεται στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων στη διαδικασία του εφοδιασμού και της τροφοδοσίας πρώτων υλών, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε μία Κίνα προσανατολισμένη προς την καινοτομία, με την υλοποίηση καινοτόμων αρχών στην ανάπτυξη της οικονομίας, ώστε να δρομολογήσουμε τις συνθήκες συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός ανοίγοντας τις εργασίες του καλοκαιρινού οικονομικού φόρουμ του Νταβός, στο Τιαντζίν.

Ο Λι τόνισε ότι η Κίνα θα εξακολουθεί να προωθεί την επιχειρηματικότητα, αλλά και την πρωτοβουλία που είναι ευρύτερα γνωστή ως “Internet Plus” προκειμένου να δημιουργήσει νέους τομείς καινοτομικής οικονομικής ανάπτυξης.

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας θα οδηγήσει στην υλοποίηση καινοτομικών δράσεων από ανθρώπους που ανήκουν στον κύκλο της οικονομικής ελίτ, αλλά και τις παραγωγικές τάξεις, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στην πραγματική οικονομία, όπως επίσης και στα ινστιτούτα έρευνας, τόνισε ο Λι.